06. november 2019
Skriv ut

Babymat: Lammegryte med grønnsaker

I går lagde jeg en masse gode retter som du skal få oppskriften på, blant annet en skikkelig digg taco med portebellosopp og avokado. Jeg lagde også “helge-frokost” som du skal få oppskriften på. Men før du får det, kommer det enda en babymatoppskrift. Denne gangen gikk jeg for lammegryte med grønnsaker. Du kan bytte ut lammet med kjøttdeig hvis du ikke får tak i lammekjøttdeig.

Hjemmelaget babymat er superlett å lage, det er sunt og du sparer en hel del penger på det. Jeg lager opp porsjoner ca 1 gang i uken. Jeg fryser så ned litt store isbitterninger med babymaten og tiner opp litt og litt hver dag. Da har jeg alltid hjemmelaget middag til Max.

 

    Lammegryte med grønnsaker

  • 75 g lammekjøttdeig
  • 1 ss kokosolje
  • 100 g gulrot
  • 50 g pastinakk
  • 100 g blomkål
  • 50 g brokkoli
  • 1 ss kokosolje

Oppskriften

Stek lammekjøttet i ca 1 ss kokosolje i en stekepanne. Sett til side.

Skrell og kutt gulrot og pastinakk i biter, kutt blomkål og brokkoli. Kok opp vann og kok gulrøtter og pastinakk i 5 minutter før du har i blomkål. Kok til grønnsakene er møre før du har i brokkoli. Sett på lokk og la alt stå (uten å koke) til brokkolien er myk, men ikke ihjlælkokt.

Hell av kokevannet, men spar på 1 dl av det.

Ha kjøttdeigen og kokosolje sammen med grønnsakene og mos alt med en stavmikser. Hell i litt og litt av kokevannet til du har ønsket konsistens. Avkjøl før du fordeler mosen i store isbitformer og fryser ned.

Jeg tar opp 2-3 isbitterninger på morgningen, så varmer jeg de litt opp i en kjele før jeg gir dem. Hvis jeg skal ut så putter jeg de i en gjenbrukbar matpose, så er det enkelt å gi maten når vi er ute å farter. Posene jeg bruker er disse doodlebagsene. De er også enkle å putte ned i varmt vann (med maten inni), så varmes maten opp på en enkel måte.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: