16. oktober 2019
Skriv ut

Babymat-kylling, grønnsaker og pasta

Først og fremst må jeg takke alle dere som har bestilt den nye boken min, og for alle de fine ordene:) Det er utrolig moro å kunne lage en bok som blir så godt tatt i mot! Jeg er skikkelig stolt av min nye bok, og gleder meg veldig til julen i år. Da skal jeg lage mange av de gode rettene fra boken. Du kan lese mer ved å trykke her.

Men fra jul til babymat, hehe. Her kommer en middagsrett som er sunn og god. Den er også veldig enkel å lage. Jeg lover deg at hjemmelaget babymat er enkelt, billig og veldig sunt.

I denne middagen har jeg brokkoli, gulrot, kylling, fullkornspasta, revet ingefær og litt usaltet smør. Du kan også bruke kaldpresset rapsolje.

    Kylling, grønnsaker og pasta

  • 75 g brokkoli
  • 1 lite eple
  • 100 g gulrot
  • 65 g kyllingbryst
  • 25 g fullkornspasta
  • 1/6 ts revet ingefær
  • 2 ts usaltet smør/kaldpresset rapsolje

Oppskriften

Del kyllingen i biter (fjern skinnet om den har det). Kok opp en liten kjele med vann, skru ned temperaturen og legg kyllingen i. La den trekke i det varme vannet (rett under koketemperatur) til kyllingen er gjennomkokt, det tar ca 7-8 minutter, spørs litt på hvor store biter du har skåret. Ta kyllingen ut og legg til side.

Skrell gulroten, kutt den i små terninger. Kok opp vann og legg gulrotbitene i sammen med pasta. Kok til pastaen er nesten myk, da kan du ha i brokkoli og eple i terninger (skrelt). Kok til alt er gjennomkokt, men ikke “ihjæl kokt”. Hell av vannet, men spar på kokevannet. Du kan bruke det til å gjøre mosen litt mer fuktig.

Ha kyllingen over med grønnsakene og riv i litt ingefær. Ha i smør eller kaldpresset rapsolje. Bruk en stavmikser til å kjøre alt til en mos. Ha i litt og litt av grønnsaksvannet om du vil tynne ut mosen litt. Fordel mosen i isbitformer og frys ned, eller oppbevar middagen i kjøleskapet.

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: