02. september 2015
Skriv ut

Makroner med kaffesmak

Ny dag, og når det er en ny dag er det også tid for å bake noe nytt. Jeg driver for øyeblikket og perfeksjonerer makronoppskriften. Disse ble litt understekt så derfor er jeg i gang på nytt i dag. Jeg synes det er gøy med makroner fordi man kan lage så mange forskjellige farger og med mye forskjellig fyll. Denne gangen valgte jeg å lage kaffemakroner. Jeg tenkte å legge ut et innlegg hvor jeg tar for meg baking av makrooner steg for steg. Men først så får dere denne smakebiten.

 

  Makronrøre

 • 60 g Eggehvite, romtemp
 • 1 liten klype Salt
 • 25 g Sukker
 • 60 g Mandelmel, ikke fettredusert
 • 100 g Melis
 • 1/2 ss Espressopulver

  Kaffekrem

 • 200 g Mykt smør
 • 150 g Melis
 • 150 g Nugatti
 • 1 ss Kakaopulver
 • 1/2 ts Salt
 • 4 ss Avkjølt sterk kaffe

Makronrøre

Som du skjønner så er det oppgitt i gram, og det er viktig at du måler opp nøye når det kommer til makroner. Som du også ser så skal du ikke bruke fettredusert mandelemel, men kjøp et som er til makronlaging. Feks så har de perfekt mandelmel hos Cacas i Oslo. Sørg for at bollen du skal piske eggehvitene i er helt ren og at det ikke er noe eggeplomme i eggehvitene. Ha hvitene og en klype salt i en kjøkkenmaskinbolle med ballongvisp. Pisk til eggehvitene skummer. Tilsett sukker, en tskje av gangen mens maskinen går på medium hastighet. Når alt sukkeret er tilsatt så skrur du hastigheten opp og pisker til du har en stiv marengs. Tilsett litt farge, jeg brukte burgunder som du ser på bildet og pisk litt til.

Kaffemakroner_P8311474.jpg

Den konsistensen du er ute etter er når marengsen kan stå av seg selv og du kan snu bollen opp ned uten at det faller ut. Marengsen skal altså være ganske så stiv. I en annen bolle rører du sammen mandelmel, melis og espressopulver og sikter. Fjern klumper som ikke går gjennom sikten. Ha så halvparten av mandelmel og melis sammen med marengsen. Bruk en slikkepott til å forsiktig røre inn de tørre ingrediensene. Ha så i resten av mandelmel og melisen og rør til alt er blandet. Det er viktig at du har riktig konsistens på denne røren. Når du holder slikkepotten opp skal røren renne forsiktig av og danne spor nedi bollen. Hvis du rører for mye vil røren bli alt for rennende. Hvis du rører for liten vil røren være alt for stiv. Her er det øvelse gjør mester som gjelder.

Kaffemakroner_P8311475.jpg

Ha så røren i en sprøytepose med rund tip og sprøyt sirkler på en silikonmatte. Jeg synes silikonmatter er hundre ganger bedre å bruke enn bakepapir. Nå skal makronene tørke. Det er VIKTIG!!! De skal tørke helt til du kan ta på dem med fingeren og kjenne en hinne. Makronene skal altså ikke være klissete når de er ferdig tørket. Det kan ta 1-2 timer, avhengig av hvor varmt det er. Sett gjerne brettene er varmt sted så går det fortere. Stek så markronene på 140 grader i ca. 16 minutter. Avkjøl før du tar dem av matten. Hvis de sitter fast på matten så er de litt understekt, men fortvil ikke. Sett hele matten inn i fryseren i 10-15 minutter og prøv igjen.

 

Kaffekrem

Miks sammen smør og melis på høy hastighet til du har en hvit og luftig krem. Tilsett nugatti, kakaopulver, salt og avkjølt sterk kaffe. Jeg brukte nespresso sine kapsler, den svarte. Miks alt godt sammen før du har frostingen i en sprøytepose med rund tip.

Kaffemakroner_P8311478.jpg

Sprøyt kaffekrem mellom to makronskall og sett dem sammen. Dryss gjerne litt kaffepulver over helt til slutten.

Kaffemakroner_P8311501 (1).jpg

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: