12. oktober 2018
Skriv ut

Suksessterte

8
2 timer
Glutenfri

Hvordan får man egentlig en krem som ikke renner over alt? Jeg har trikset, og det er veldig enkelt.

Suksessterte et en norsk favoritt blant kaker, og det et ikke rart. Denne kaken er jo bare utrolig god. I tillegg er den glutenfri så her er det mange som kan kose seg. Jeg tror den er såpass god på grunn av den gode smørkremen som den pyntes med.

Det er ikke mange ingrediensene som skal til for å lage denne kaken, og det som er så fint er at du skal bruke både eggehvitene og eggeplommene. I noen oppskrifter så hvor man kun skal bruke hvitene så sitter man igjen med så mye plomme, eller omvendt. Her skal du bruke hviten i kakebunnen og plommene i kremen.

Det som er trikset er å avkjøle kremen helt før du pisker inn romtemperert smør. For hvis du har i smøret mens kremen fortsatt er varm kan den bli rennende. Det er jo så skuff når man har laget den flotte kaken, også blir ikke kremen som den skal. Følger du oppskriften helt, så blir resultatet veldig bra.

Gårsdagen fløy av sted, jeg føler det gikk i ett kjør til langt på kveld. I dag er det litt roligere, så jeg skal snart ta turen opp til en venninne, før jeg skal møte mor en tur. Tenkte å trene, for så å ta livet med ro. Jeg elsker den nye stuen min, så hver kveld nå har jeg tenkt masse stearinlys og kost meg skikkelig.

Men nå skal vi over til kaken.

  Suksessterte (bunn)

 • 4 stk Eggehviter
 • 100 g Melis
 • 175 g Mandler
 • 1/2 ts Bakepulver

  Smørkrem

 • 4 stk Eggeplommer
 • 100 g Sukker
 • 2 ts Vaniljesukker
 • 1.5 dl Kremfløte
 • 1 liten klype Salt
 • 150 g Romtemperert smør

Oppskriften

Forvarm ovnen til 160 grader over/undervarme. Kle bunnen av en 22 cm springform med bakepapir og smør sidene. Sett til side.

Bruk en liten blender eller en food processor til å kjøre mandlene helt fint. Rør inn bakepulver.

Pisk eggehviter i en kjøkkenmaskin med ballingvisp til de skummer, tilsett melis, litt av gangen. Når all melisen er i kan du sette opp hastigheten og piske til du har en helt stiv marengs, det kan ta 5 minutter på høy hastighet. Vend forsiktig inn mandelmelet med en slikkepott til du har en jevn røre. Prøv å ikke “slå” luften ut av marengsen.

Hell røren i kakeformen og stek i 35-40 minutter eller til kaken er gjennomstekt. Hvis den er understekt vil den synke litt når du tar den ut av ovnen. Avkjøl kakebunnen helt.

For å lage smørkremen kan du piske sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker, kremfløte og salt i en kjele. Sett kjelen på platen og varm opp på medium varme. Pisk hele tiden (så det ikke brenner seg i bunn). Jeg lar kremen så vidt småkoke mens jeg pisker i noen minutter, til kremen tykner. Hell kremen over i en bolle og la den avkjøles HELT.

Hell den avkjølte kremen i en kjøkkenmaskinbolle sammen med romtemperert smør og pisk med en k-visp i 2 minutter ca, på medium hastighet. Du skal ha en luftig og myk krem. Smør kremen på den avkjølte kaken og pynt etter eget ønske. Jeg brukte hakkete pistasjnøtter og noen granateplekjerner.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: