25. juli 2017
Skriv ut

Sjokolade og nugatti-milkshake

Nok en fin dag her i Lucca, og bra er jo det.

Vi sto opp litt tidlig i dag for å spille tennis. Tennis i 30 varmegrader gjør at du svetter ganske så greit. Men det var deilig å få beveget seg litt før dagen starter. Videre så dro vi en tur til stranden for å sjekke ut den. Det tar ca. 40 minutter å kjøre dit så det var verdt å ta turen. Men altså, en solseng på en av de finere stedene kostet 300 euro, haha. Så, vi droppet det. Vi dro heller tilbake til huset å slappet av ved bassenget i stedet.

Det er så sinnsykt mye god pasta i butikkene her. Vi har laget pasta til middag to dager på rad nå. I går så ble det faktisk rester fra dagen før, pluss at Klara laget tortillini med nøttebrunt smør og salvie. Det er så enkelt, og så få ingredienser, men så vanvittig godt. God pasta og en god olivenolje, og kanskje litt salt, da kan jeg spise kun det.

Men i dag så legger jeg ut oppskriften på en annen godsak. Milkshake med nugatti og sjokolade. Litt nøtter strødd på toppen har jeg også fikset. En dessert-drikk som enhver vil like (er jeg ganske så sikker på hvert fall)..

Denne oppskriften er til 1 stort glass. Så om du skal invitere noen, eller bare vil ha mer selv så ganger du bare opp oppskriften.

    Sjokoladesaus

  • 100 g Mørk sjokolade
  • 1 dl Kremfløte

    Milkshake

  • 200 g Vaniljeiskrem
  • 1,5 ss (eller mer) Nugatti
  • 0,75-1 dl Melk

Slik gjør du

Jeg synes det er megadigg å lage en sjokoladesaus som jeg heller nedover glasset. Så det første du kan gjøre er å hakke mørk sjokolade og helle det i en skål. Varm så kremfløte opp til kokepunktet. Hell den varme fløten over sjokolade og la det stå i 1 minutt før du rører alt sammen. La avkjøle. Når sausen har blitt avkjølt kan du helle litt i et stort glass. La det gjerne renne litt ned langs innsiden av glasset.

Til milkshaken så har du alle ingrediensene i en blender og blender alt sammen til en glatt milkshake. Hell milkshaken i glasset.

Jeg toppet med marshmallows som jeg brente med en creme brûlée-brenner. Så drysset jeg hakkete mandler over.

Drikk opp med en gang!

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: