31. mai 2019
Skriv ut

Sjokolade og kaffemilkshake

2 glass
10 minutter
Glutenfri

Reklame

Milkshake er en skikkelig digg drikk nå som sommeren nærmer seg. I dag skal fdu få oppskriften på milkshake med kaffe og sjokolade. Kaffen jeg bruker er merket Farmers coffee. Det som er så fint med denne kaffen er at det er en fairtrade kaffe, OG den smaker skikkelig godt! Det som er viktig å tenke på når man velger kaffe er at den skal passe sammen med feks melk, som i en milkshake. Det er ikke alle kaffetyper som blir så gode når de blandes med melk. Men Farmers coffee er perfekt til dette formålet.

Når du skal kaldbrygge kaffe så tar det litt tid, det er for å få frem den gode kaffesmaken i kaldt vann. Jeg pleier å lage blande sammen kaffe og kaldt vann på kvelden, så rører jeg det sammen, setter lokket på presskannen på, og inn i kjøleskapet med den. Der står den til dagen etter. Du kan også lage en vanlig sterk, varm kaffe og avkjøle den.

 

  Til 2 glass

 • 35 g Farmers coffee
 • 4 dl Vann
 • 2 ts Espressopulver
 • 0.5 dl Helmelk
 • 50 g Smeltet mørk sjokolade
 • 250 g Vaniljeiskrem

Oppskriften

 1. For å lage iskaffe kan du ha Farmers coffee i en presskanne, tilsett kaldt vann. Rør om og la stå i 10 minutter før du rører igjen. Ta på lokket (uten å presse stempelet ned) og sett presskannen i kjøleskapet natten over. Eller lag varm kaffe (samme dosering) og la den avkjøles helt.
 2. Press stempelet igjennom og hell 1 dl i en blender sammen med espressopulver, helmelk, smeltet sjokolade og vaniljeiskrem.
 3. Blend alt til milkshake.
 4. Drikk!

Du liker kanskje også disse oppskriftene: