27. august 2016
Skriv ut

Melkesjokolademousse

Salt melkesjokolademousse i espressokopper_P4090140

Salt melkesjokolademousse i espressokopper_P4090129

Når det kommer til sjokolademousse så synes jeg mange ganger moussene blir for mørke og kraftige i smak. Jeg synes det er best med en litt lettere mousse som smelter på tungen. Jeg har i tillegg litt salt i så harmonien mellom søtt og salt blir helt perfekt.

Her kan du bruke de glassene, skålene, koppene du har. Jeg hadde små espressokopper så denne gangen valgte jeg dem. Du kan fint lage moussen noen dager før den skal serveres så er den klar.

    Melkesjokolademousse 4-6 porsjoner

  • 2 stk Gelatinplater
  • 150 g Lys kokesjokolade
  • 1 god klype Maldonsalt
  • 1 dl Melk
  • 1/2 ss Sukker
  • 2 dl Kremfløte

Slik gjør du

Det aller første du kan gjøre er å fylle en stor bolle med kaldt vann. Ha gelatinplatene i vannet og la dem ligge der i 10 minutter. Finhakk sjokoladen og strø salt over, sett til side i en medium stor skål. Varm opp melken sammen med 1/2 ss sukker til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen av platen og rør inn de myke gelatinplatene (husk å klem ut vannet).  Hell den varme melken over den finhakkete sjokoladen. La stå i 2 minutter før du rører alt sammen så sjokoladen smelter i den varme fløten. Avkjøl sjokoladeblandingen til romtemperatur.

Pisk fløten til myk krem og vend inn sjokoladeblandingen med en slikkepott. Hell moussen i 4-6 små glass og la stivne i kjøleskapet i ca. 1 time. Du kan også lage denne desserten dagen før, eller to dager før den skal serveres.

Salt melkesjokolademousse i espressokopper_P4090146

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: