02. desember 2016
Skriv ut

Karamellfudge

Karamellfudge_PB280067

Jeg har gjort noen små forandringer, ikke få panikk.. Hehe. Har bare gjort den enda enklere å lage.

I går så pyntet jeg leiligheten til jul, det var så kos. Kjøpte juletre, hørte på julemusikk og lagde ribbe, rødkål, medisterkake, poteter, stekte epler og svisker og seffern sjy. OMG, så digg!! Nå er julen her.

Det er så fantastisk mye godt man kan lage og spise nå i disse tider. Fudge er en av de oppskriftene som er mest populær her på bloggen så derfor kommer det en til, men denne gangen uten søt kondensertmelk. Når du skal lage karameller så er det viktig å bruke et mattermometer. Det er enkelt å få tak i og koster ikke mye, så plis gå til innkjøp av et. Det er nemlig temperaturen som gjør at fudgen stivner.

    Fudge

  • 500 g Sukker
  • 1 dl Vann
  • 2,5 dl Kremfløte
  • 50 g Smør
  • Maldonsalt

Slik gjør du

Smelt sukker sammen med 1 dl vann til lys (men brun) karamell i en stor stålkjele (ikke teflon). Ikke rør i sukkeret mens det smelter, vend på kjelen om du vil. Når sukkeret har smeltet har du i kremfløte og smør. Rør alt sammen og kok opp til 118-120 grader. Det kan være du oppdager at du har klumper med karamell, men dette vil smelte inn. Og det er viktig at du bruker et mattermometer for å sjekke gradene. Når karamellen har kokt til den når 118-120 grader siler du den i en kjøkkenmaskinbolle med k-visp. Visp til karamellen blir tykkere og ikke er klissete mer. Men du skal stoppe før den blir for “tørr”. Ha fudgen  over i en liten form, jeg brukte 15 x 15 cm firkantet form som jeg kledde med bakepapir. Fordel fudgen utover med henda og strø maldonsalt over. Sett i kjøleskapet til fudgen stivner. Kutt i biter og server eller pakk inn og gi vekk. Oppbevares i kjøleskapet.

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: