02. januar 2019
Skriv ut

Granola med cashewnøtter og gresskarkjerner

6-8
40 min
Glutenfri

Jeg håper dere hadde en fin feiring på nyttårsaften. Selv var jeg hos en venninne på middag, der var vi en haug av gravide, hehe. Det var skikkelig god mat, og veldig hyggelig. Ikke akkurat fylla da, haha. Men, nå er 2. januar her og hvis du er som meg så craver jeg sunne ingredienser og gode oppskrifter etter all den fete maten som man spiser i julen. I går spiste vi kebab da, haha. Men i dag, i dag så har jeg lyst på frisk mat.

Jeg må snakke litt om denne granolaen. Jeg lager ganske ofte granola og tester alltid ut forskjellige kombinasjoner. Jeg tror jeg nettopp fant en favoritt. Jeg synes det er skikkelig godt med gresskarkjerner og cashewnøtter i en granola, så da ble valget ganske enkelt. Jeg bruker store havregryn, ikke de lettkokte. Synes de lettkokte forsvinner litt, da er det bedre med de litt større. Granola er godt til mye egentlig. Jeg har faktisk laget chia-pudding som står i kjøleskapet som jeg tenkte jeg skulle ha litt granola oppi. Eller kun til yoghurt med litt frukt er det jo kjempegodt.

Bruk glutenfrie ingredienser hvis du vil ha den glutenfri 🙂

    Granola med cashewnøtter og gresskarkjerner

  • 200 g Store havregryn
  • 100 g Cashewnøtter
  • 75 g Gresskarkjerner
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 1 dl Vann
  • 1 dl Maple syrup

Oppskriften

Forvarm ovnen til 160 grader over/undervarme.

I en stor bolle kan du røre sammen havregryn, cashewnøtter, gresskarkjerner og vaniljesukker. Kok opp vann og maple syrup, rør dette inn i grynene til alt er godt blandet. Kle en langpanne med bakepapir og fordel grynene utover i et jevnt lag.

Stek i 30-35 minutter, eller til granolaen er gylden og lukter godt.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: