02. juli 2018
Skriv ut

Enkel og kjapp spagetti med tomater og sjalottløk

Jeg merker godt at mange har tatt sommerferie. Nå er det jo ingen kø, ikke masse folk og biler nedi byen. I dag tidlig skulle jeg kjøre Eirik til toget, og det gikk jo så kjapt atte. Det er ganske deilig.. Jeg dro ut til et sted på Alnabru for å få tak i en hjørnelist i messing som skal på peisen. Det har vært veldig vanskelig å få tak i en sånn list, og jeg har vært hundre steder. Men endelig, nå tror jeg vi har funnet stedet. Etterpå må jeg tilbake å skaffe noen fler. Det blir møøye kjøring frem og tilbake ja.

Jeg var innom leiligheten i sted, og nå er det lille soverommet blitt malt, shit å fint altså. Det er utrolig gøy å pusse opp, kan anbefales, hehe. Er jo usikker på ideene mine hvert andre minutt, men sånn som maling er jo lett å eventuelt forandre. Litt verre med andre ting, hehe. Vi har bestemt oss for blå/grå maling (jotun Byge) på lister, dører og karmer. Det er jo et modig valg, så jeg håper det blir så fint som jeg ser for meg.

Det er ikke akkurat lett å kombinere alt for tiden. Jeg bor hos moren min, og det er veldig hyggelig, men det er alltid annerledes å ikke jobbe på sitt eget kjøkken med alt av utstyr. Jeg merker jeg henger litt bak på når det kommer til nye og spennende oppskrifter. Også er det vanskelig å sette av hele dager til kun å drive med bloggen. Jeg har nå satt av en del tid denne uken (selv om det plutselig blir fylt opp av andre ting) til å kun drive med oppskrifter. Jeg har en skikkelig god kake i tankene som jeg skal lage, også tenker jeg på å lage et godt kjøttstykke med en enkel dressing og kanskje et ostefat eller noe lignende. Norske jordbær må jeg også utnytte meg av, de er jo så søte og gode.

I dag så legger jeg ut oppskriften på en enkel og god pastarett med sjalottløk, tomater og parmesan. Masse revet parmesan. Fersk basilikum er også et must hjemme hos meg, jeg har stort sett alltid en basilikum-busk stående.

  Spagetti med tomater og sjalottløk, 2 personer

 • 2 stk Sjalottløk
 • 2 stk Hvitløksfedd
 • 15 stk Cherrytomater
 • 4 ss Olje
 • 200 g Spagetti
 • 50 g Revet parmesan
 • 2 ss Sitronsaft
 • 1 ss Provancekrydder
 • 2 klyper Salt
 • 1 klype Pepper
 • 1 stor neve Fersk basilikum

Spagetti med tomater, sjalottløk og parmesan

Finhakk sjalottløk. Skjær tomatene i to og sett til side. Varm opp olje i en panne og stek tomater og sjalottløk til tomatene “krymper” og slipper den gode saften. Press to hvitløksfedd og stek dem i pannen i noen minutter. Rør inn revet parmesan, sitronsaft, 0.5 dl pastavann (se nedenfor), provancekrydder, salt og pepper. Kok opp vann med salt og kok spagettien etter pakkens anvisning (spar på 1 dl av pastavannet før du heller det av).

Rør spagettien inn med tomatene og dryss over masse fersk basilikum. Hvis du føler spagettien tørker litt ut kan du røre inn litt mer pastavann.

Før servering kan du rive over litt mer parmesan.

 

 

 

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: