03. juni 2018
Skriv ut

Vaniljescones med honningpisket krem og jordbær

Shiiiit, nå har vi tatt over den nye leiligheten på Løkka i Oslo. Eirik og jeg har kjøpt sammen, og det er utrolig hyggelig egentlig, hehe. Det er en 92 kmv leilighet med balkong og hele 3 meter i takhøyde. Jeg ELSKER at det er så høyt under taket!! Vi har masse planer for oppussing. Det er jo egentlig litt fælt, for man kan flytte rett inn. Men du vet, man vil gjerne sette sitt preg på det hele. Jeg synes interiør, farger og oppussing er megagøy, så dette er bare moro:) Vi har allerede kommet godt i gang, og snekkerne kjører på fra i morgen av. Det er først ut med kjøkkenet, så skal vi bytte gulv, flytte litt på en vegg, gjøre åpningen mellom kjøkken og stue større, nye lister, heve taket i gangen, flislegge gangen, flislegge peisen og til slutt sette inn nytt kjøkken. Jeg skal forresten skrive et innlegg om hvordan vi valgte kjøkken, for det er sjukt mye å ta hensyn til. Det kommer til å bli sååå jækla fint, hehe.. Håper jeg da;)

Nå bor Eirik og jeg hos mor, vi er heldige å ha familie i Oslo som tar oss i mot. Det er jo alltid litt masete med flytting, bo i esker og ikke komme seg helt på plass. Men så langt har det gått veldig bra.

I dag skal jeg til Grundig sitt event på Tjuvholmen. De har laget en pop-up restaurant som heter Rimanenza. Der serveres det en 6-retters meny som er basert på overskuddsmat. Jeg synes tiltaket er utrolig bra, også gleder jeg meg til å se hva de har fått ut av mat som mange kanskje ville kastet. Det er Massimo Bottura som er inspirasjonskilden, han er jo mildt sagt, GENIAL (og en av verdens beste kokker). Du kan bestille bord der du også, hvis du trykker her. Det blir fort utsolgt..

Det som blir oppskriften i dag er vaniljescones med pisket honningkrem og lime-marinerte jordbær. Har du smakt jordbær som er marinert i lime og litt honning før? Hvis ikke, det er så absolutt verdt å prøve. Kremfløte trenger ikke bare å bli pisket med sukker, bytt ut sukkeret med honning og du får en litt annen smak.

  Vaniljescones

 • 450 g Hvetemel
 • 3 ts Bakepulver
 • 100 g Sukker
 • 2 ts Vaniljesukker
 • 1 klype Salt
 • 100 g Kaldt smør i terninger
 • 2-2.5 dl Melk

  Limemarinerte jordbær

 • 1 kurv Jordbær
 • 1 lime Limeskall
 • 1 lime Limesaft
 • 3 ss Akasiehonning

  Honningkrem

 • 2 dl Kremfløte
 • 2-3 ss Akasiehonning

Vaniljescones med honningpisket krem og jordbær

Forvarm ovnen til 200 grader.

I en blender med knivblad har du mel, sukker, vaniljesukker, salt, bakepulver og smør i terninger. Blend dette sammen til du har en konsistens som ligner sand. Ha så i kald melk og bruk en skje eller kniv til å blande inn melken. Du skal IKKE overblande. Jeg stopper når melken har blandet seg litt, men deigen fortsatt deler seg og du har noen løse biter. Hell alt ut på en kjøkkenbenk og form til en tykk rektangel. Skjær 9 firkantete scones og legg dem på et stekebrett.  Pensle toppen med melk. Stek i 20-25 minutter til de er litt gyldne på toppen.

Mens sconene steker kan du lage marinerte jordbær. Skjær jordbærene i skiver og legg dem i en skål. Rør sammen limeskall, limesaft og honning. Hell marinaden over jordbærene og sett dem i kjøleskapet.

Pisk sammen kremfløte og honning til en myk krem. Sett kremen i kjøleskapet til den skal brukes.

Skjær sconsene i to og server dem sammen med krem og marinerte jordbær.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: