10. april 2017
Skriv ut

Påskefrokost

 

Det er sikkert mange som har dratt på fjellet allerede, og hva er vel bedre enn å våkne opp til lukten av stekt bacon? Jeg synes egg og bacon smaker best på hytta, jeg vet ikke hvorfor, men det bare er sånn. Og når du kan få servert et smilende egg hvor plommen er rennende så du kan dyppe sprø brødpinner i, da snakker vi. Brødpinnene suger til seg plommen og alt er bare fryd. Litt bacon ved siden av også så er vel livet ganske bra.

Hvor ofte er det ikke du har tørt brød liggende. Så i stedet for å kaste det så kan du bruke det til å lage sprø brødpinner. Jeg hadde noe tørr loff så jeg brukte det, men det funker med grovere brød også.

Jeg drar på hytta i dag, gleder meg veldig! Der håper jeg det blir fint vær så jeg kan sitte i solveggen å kose meg. Det er sjukt dårlig nett der oppe, så jeg går kjapt inn i en teknisk depresjon, haha! Neida.. Eller litt. Men, da blir jeg tvunget til å la mobilen ligge. En ting er hvert fall sikkert, det blir egg og bacon på meg denne uken!

    Ingredienser

  • 2 stk Egg
  • 1/4 av en hel Loff
  • 2 ss Olje
  • 4 ss Smør (butter)
  • 1 klype Salt og pepper
  • 1 liten neve Gressløk
  • 4 skiver Bacon

Slik gjør du

Kok opp vann og ha 2 egg i. La eggene koke i 6 minutter for å få en rennende plomme. Legg eggene umiddelbart i iskaldt vann for å stoppe kokingen. La dem ligge i det kalde vannet mens du lager resten.

Skjær av skorpene på brødet og kutt så brødet i lange strimler. Varm opp en blanding av olje og smør i en stekepanne. Når olje/smøret er varmt så har du i brødpinnene. Stek dem gyldne på hver side. Dryss litt havsalt og pepper over. Legg brødpinnene på litt kjøkkenpapir og dryss hakket gressløk over.

Sprøstek baconet, og det var det…

Kakk av toppen på hvert egg og dypp de sprø brødpinnene ned i plommen.

 

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: