02. mai 2016
Skriv ut

Hjemmelaget tomatsuppe

For noe uker siden så kontaktet Maj-Britt Aagaard fra bloggen spiselandslaget meg og lurte på om jeg ville være med på konseptet “kjøttfri mandag”. Det tok ikke lange tiden før jeg svarte, JA, det blir jeg med på. Vi spiser mengde på mengde med kjøtt hvert år og det er derfor fint å kunne dedikere en dag i uken til en kjøttfri dag. Derfor har jeg i dag lagt ut oppskriften på hjemmelaget tomatsuppe.

Hjemmelaget tomatsuppe er noe du kan lage mange dager i forveien og evt fryse ned i porsjonspakker. Jeg mener at når du først skal spise suppe så kan man prøve å lage den med så ferske ingredienser som mulig. Ikke gå å kjøpe en ferdigpose. Det er mange måter å lage tomatsuppe på, jeg synes den beste er når du steker tomatene i ovnen først. Og spesielt om du slenger i noen hvitløksbåter også. Hvitløk blir nemmelig søt i smaken når den stekes. Det du trenger til ca. 4-5 porsjoner er:

Og dere, besøk siden til Maj-Britt. Her er det altså så vanvittig mange gode og fristende oppskrifter. Slik som oppskriften på tortellini med spinat og ricotta.

 

    Tomatsuppe

  • 1,5 kg Klasetomater
  • 1 hel klase Hvitløk
  • 2 ts Salt
  • Pepper
  • 2 ss Olivenolje
  • 2 dl Vann
  • 1 terning Grønnsaksbuljong
  • 1,5 ts Sukker

Tomatsuppe

Forvarm ovnen til 180 grader. Del først tomatene i to og legg utover et stekebrett. Klem hvitløkshodet slik at feddene deler seg. Spre hvitløksfeddene utover sammen med tomatene, men ikke fjern skallet.

Tomatsuppe_P8261447 (1).jpg

Dryss salt, pepper og olivenolje over og stek i 45-50 minutter. Avkjøl tomatene noe, press hvitløksfeddene ut av skallet sitt. Ha tomater og hvitløksfedd i en blender eller bruk en stavmikser til å få en jevn og fin tomatsuppe. Ha alt over i en kjele sammen med vann, buljong, og sukker. Kok opp og la småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Pynt gjerne med basilikum eller kok egg og ha i suppen

Tomatsuppe_P8261463 (1).jpg

 

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: