18. januar 2017
Skriv ut

Hjemmelaget pasta

I går så prøvde jeg meg på hjemmelaget pasta for første gang. Og det var jo superlett. Jeg trodde jeg måtte lage deigen hundre ganger, men neida, dette gikk fint. Jeg fikk plutselig lyst til å lage det selv så i all hast så løp jeg ut å kjøpte meg en pastamaskin. Du kan jo lage pasta uten, men da må du kjevle deigen så tynn atte hjælpes. Så det er mye enklere med en pastamaskin. Jeg kjøpe min på Clas Ohlson for rundt 600 kr. Det går an..

Jeg ble jo jammen meg storbonde jeg, haha. Det var veldig kult. Nå er jo de andre deltagerne på farmen så selvgående så det var jo ikke akkurat vanskelig å holde styr på dem. Men den lille luringen Linni som ikke klare å sy, haha. Jeg må jo bare le..

Følg med i kveld, da velger jeg førstekjempe.. Hoooi, spennende!!

Kanskje du skal lage litt hjemmelaget pasta mens du ser på farmen, hehe.

Her kommer oppskriften.

    Hjemmelaget pasta

  • 200 g Hvetemel 00 (pizzamel)
  • 2 stk (125 g) Egg

Slik gjør du

Til ca. 2-3 personer

En liten ting først. Jeg har lest utallige oppskrifter på pasta. Og det alle kommer frem til er at det er lurt å bruke hevetemel som er 00. Altså, ekstra fint. Så kjøp det. De skal ha det i alle butikker, de kaller det pizzamel 00. Bland sammen mel og egg. Jeg brukte faktisk en kjøkkenmaskin med K-visp til å kjøre det sammen. Så helte jeg alt ut på kjøkkenbenken og brukte god gammaldags håndkraft til å elte deigen. Jeg eltet deigen i 10 minutter ca. Da fikk jeg en smidig og fin deig. Pakk deigen så inn i plastfolie og la ligge på kjøkkenbenken i 30 minutter for å hvile. Del så deigen i to deler. Klapp den litt flat og kjør den gjennom pastamaskinen på den bredeste innstillingen. Brett deigen i to og kjør gjennom en gang til. Gjør dette (med brettingen) 3 ganger. Så kan du starte å stille maskinen litt smalere. Da vil deigen bli tynnere. Jeg stoppet når jeg hadde kommet til innstilling 7. Da var deigen veldig tynn. Husk å dryss litt mel mellom hver gang, da klistrer ikke deigen seg fast. Del deigen i to og kjør den gjennom tagliatelledelen. Bruk litt mel til å dekke pastaen med, ikke mye, men litt. La så pastaen tørke i noen timer. Kok opp og godt med salt. Kok pastaen i 2 minutter. Siden pastaen er fersk så trenger den ikke lang koketid.

Det var det, så enkelt atte.

Jeg kommer forresten til å legge ut moussekaken før helgen. Det har vært stor interesse for den på instagram, og det gjør meg så glad!!!

Du liker kanskje også disse oppskriftene: