28. august 2019
Skriv ut

Energibar med tre ingredienser

9
15 min
Glutenfri

Denne energibaren krever veldig lite energi å lage. Du trenger faktisk kun tre ingredienser.. 3 altså, det er jo ingenting.. Og de tre ingrediensene er dadler, rosiner og cashewnøtter. Toastede cashewnøtter, men usaltet. Jeg har forresten drysset litt maldonsalt over på slutten, men det trenger du ikke. Smaken blir enda bedre da. Enkelt og greit så har du alle ingrediensene i en blender og pulserer til du har en klump som du skal trykke ut i en form. Så skal energibarene avkjøles litt før de skal inn kuttes opp og spises.

Energibarene er perfekte for deg som ofte blir litt småsulten mellom måltidene. Eller før og etter en treningsøkt. De er også geniale å ha med på tur eller en lang biltur hvor barna blir sulte. Bruksområdet er stort og smaken er veldig god!!

    Energibar

  • 175 g Dadler
  • 100 g Rosiner
  • 100 g Cashewnøtter (usaltet men toasted)
  • 1 klype Maldonsalt

Oppskriften

Fjern stenene på dadlene og kutt dem i biter. Ha så dadler, rosiner og cashewnøtter i en blender og pulser noen ganger så alt blander seg. Kjør så blenderen på fult til du har en klump med myk masse. Tar noen minutter ca. Kle en liten form (jeg brukte 15 x 15 cm firkantet form) med bakepapir. Trykk massen jevnt utover, strø litt maldonsalt over og avkjøl i 4 timer før du skjærer 9 biter av den.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: