24. oktober 2019
Skriv ut

48-72 timers pizzadeig

4 pizzaer
48-72 timer

Jeg har alltid hatt lyst til å lage skikkelig god pizza. For helt ærlig, de ferdig bunnene man kjøper i butikken smaker papp. Jeg har lest masse om pizza og kommet frem til at Baking Steel har den aller beste metoden for å få god pizza. Hemmeligheten er å lage den 48-72 timer før du skal faktisk spise pizzaen. Det er ikke mange steg som skal gjøres, den bare trenger litt tid for å bli god.

Det virker kanskje som om det er mye salt i denne oppskriften, det er en del, men man trenger det for å få god smak.

Jeg har også lagt ut en video under “høydepunkter” på instagramen min, @idagranjansen, hvor du kan se hvordan jeg bretter deigen. Det er litt vanskelig å forklare så mye bedre hvis du ser hvordan jeg gjør det.

I dag får du oppskriften på selve deigen, jeg legger ut resten av oppskriften på lørdag.

    Pizzadeig

  • 550 g Hvetemel
  • 1/5 ts Tørrgjær
  • 18 g (2 ts) Salt
  • 380 g Kaldt vann

Oppskriften

Rør sammen hvetemel, salt og tørrgjær i en bolle. Hell i vann og rør sammen. Velt alt over på kjøkkenbenken og kna deigen kjapt sammen så den samler seg. Kna i ca 30 sekunder før du har deigen over i en bolle (som gjerne er smurt med et tynt lag nøytral olje). Dekk bollen med plastfolie og la stå på kjøkkenbenken i 24 timer.

Etter 24 timer kan du helle deigen på en lettmelet kjøkkenbenk. Del den i fire emner på ca. 220 gram hver. Jobb med et emne av gangen, dekk det med hvetemel og press det litt utover. Brett deigen i to og press den litt utover igjen, brett den i to igjen og press den litt utover igjen. Jeg har laget en video av dette på instagram, den ligger under høydepunkter (@idagranjansen). Brett og del hvert emne ca. 20 ganger før du samler den til fire stramme baller og legger hver deigball i en liten smurt (med nøytral olje) skål. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 24-72 timer.

Sett en pizzasten inn i ovnen når den er kald, skru ovnen på høyeste temperatur. Gjerne 250-270 grader (eller høyere).

Ta deig-emnene ut av kjøleskapet og la de stå på kjøkkenbenken i 1 time før du heller en og en ut på en melet kjøkkenbenk. Bruk henda til å dra deigen utover, eller en kjevle. Du skal få en tynn pizzabunn.

Resten av pizzaoppskriften får du på lørdag.

Men start med deigen i kveld, så har du digg pizza på lørdag eller søndag.

Husk å se på videoen under høydepunkter på instagramen min @idagranjansen

Du liker kanskje også disse oppskriftene: