01. mai 2017
Skriv ut

Yoghurtis dyppet i sjokolade

Mandag? eller søndag? Jeg blir forvirra av disse dagene når man har fri en ekstra dag, hehe. Jeg later som det er søndag, for da kan jeg kose meg med sjokolade og godteri en dag til.. Broren min skal feire bursdag i dag, så jeg har stått opp for å bake kake. Nå er alle brødrene mine ekstremt glad i sjokoladekake, men siden mor står for denne i år så lager jeg gulrotkake. Gulrotkake med sjokoladebiter da.. Noe sjokolade må det være, hehe.

Jeg lagde disse yoghurtispinnene for noen uker side. De har egentlig bare ligget å ventet på å bli lagt ut. Og nå kommer de. Dette er jo litt sunnere enn vanlig iskrem, også tar det to minutter å slenge det sammen. For det du gjør er å blande sammen en god yoghurt med bær, helle det i iskremformer og fryse. Så kan du dyppe dem i smeltet sjokolade etterpå. Enkelt og greit.

    Yoghurtis på pinne

  • 3 dl Pasjonsfruktyoghurt
  • 1 neve Bringebær og blåbær
  • 150 g Hakket sjokolade
  • 15 g Rapsolje
  • 50 g Hakkete pistasjnøtter

Slik gjør du

Velg din favorittyoghurt. Ca. 3 dl. Hakk dine favorittbær i små biter og bland inn i yoghurten. Hell denne i iskremformer og frys ned. Smelt sjokoladen over vannbad. Hell i oljen (gjør det enklere å dyppe) og rør. Dypp de fryste ispinnene i litt sjokolade. Dryss gjerne med hakkete nøtter om du vil det.

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: