18. september 2019
Skriv ut

Yoghurt, banan, blåbær og honningstekte gresskarkjerner

1-4
10 min

Nå har vi spilt inn to episoder av 4-stjernes middag. Det er skikkelig hyggelig, og veldig moro:) Vi er en fin gjeng med matfolk, Christopher Sjuve, Bent Stiansen og Karen (@fattigstudent). Jeg hadde min dag på manddag, og det gikk over all forventning. Det var en stressfri dag, men masse deilig matlaging, godt selskap og mye latter. Programmet vil bli sendt på nyåret en gang. I dag skal vi til Christopher, jeg er spent på hva vi vil få servert og hva underholdningen er:)

I dag, som så mange andre dager, så slengte jeg gresskarkjerner inn i ovnen sammen med honning og litt havsalt, stekte dem i 6 minutter så alle de gode smakene kommer ekstra godt frem. Så var det bare å sette sammen en skål med vaniljeyoghurt, blåbær, banan og de honningstekte gresskarkjernene. Har du noen gresskarkjerner igjen så kan du bruke dem i en salat, sooo good!!

Dette er en rask liten frokost, spesielt hvis du allerede har gresskarkjernene stekt og klare. Du kan oppbevare dem i en skål på benken.

    Honningstekte gresskarkjerner (du kan doble eller triple oppskriften om du vil)

  • 100 g Gresskarkjerner
  • 4-5 ss Akasiehonning
  • 2 klyper Flaksalt

    Yoghurt, blåbær og banan (1 porsjon)

  • 1.5 dl Vaniljeyoghurt
  • 1 stk Banan
  • 1 håndfull Blåbær

Oppskriften

Forvarm ovnen til 180 grader.

Spre gresskarkjernene utover et stekebrett, men dem ligge inntil hverandre. Hell honningen jevnt over så honningen akkurat dekker gresskarkjernene, du kan bruke så mye eller så lite du vil. Strø over flaksalt og stek gresskarkjernene i ca. 5-6 minutter. Avkjøl.

Hell yoghurt i en skål, skjær opp en banen og hell oppi en håndfull blåbær. Strø over gresskarkjerner. Da gjenstår det bare å spise den gode frokosten da.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: