09. juni 2019
Skriv ut

Varm brie med moreller, honning og timian

Dagens oppskrift er varm brie med honning, moreller og timian. Timian og honning passer perfekt sammen. Det er en super måte å smaksette din egen honning.

Denne lille godbiten av en rett er perfekt å lage når venninne kommer på besøk, eller du skal ha noen over til middag. Eller hva med dessert etter en god middag? Det funker også veldig bra. Filmkveld eller vinkveld, her er bruksområdet stort.

Jeg varmer brien i ovnen så den blir varm og myk inni. Jo lenger du har den i ovnen jo mer rennende blir den. Så her er det smak og behag. Jeg synes den er best når den er varm, men fortsatt litt fast.

    Varm brie med honning og moreller

  • 200 g Akasiehonning
  • 3-5 kvaster Fersk timian
  • Rund brie
  • Moreller
  • Mandler, hakket

Slik gjør du

Varm opp honningen med noen kvaster timian. Sett til side og la honningen avkjøles med timianen slik at urten smaksetter honningen.

Jeg synes det i tillegg er godt å servere ovnsstekte mandler til. Da hakker jeg opp mandler og steker dem på 200 grader i 5 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader. Legg en hel rund brie på et stekebrett og stek den i 6-8 minutter. Server den varme brien sammen med honningen og moreller. Server også kjeks eller landbrød ved siden av. Et lite dryss med fersk timian over det hele til slutt er heller ikke dumt.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: