08. desember 2017
Skriv ut

Vannbakkels med dulce de leche

Inneholder reklame

Jeg la ut en konkurranse forrige fredag på instagram hvor jeg oppfordret dere til å komme med forslag til hva jeg kan lage med søtet kondensert melk fra Nestle. Det kom veldig mange gode forslag. Jeg fikk så vann i munnen av å lese alle de deilige oppskriftene dere gav meg. Jeg klarte ikke velge kun en så jeg valgte to vinnere. Den første vinneren heter @stineaspeness på instagram og kom med forslaget om å lage vannbakkels med dulce de leche krem og toppet med en dulce de leche glasur. Jeg syntes det hørtes veldig godt ut så det var ikke vanskelig å plukke forslaget hennes ut som en vinner. Stine vil få en stor og deilig goodiebag fra Nestle som selger sjokolade, smarties, søtet kondensert melk og mye annet godt. Så dere, i dag så får dere Stine sitt forslag på bloggen, jeg håper de faller i smak!

Dulce de leche er en tykk karamellkrem som man får av søtet kondensert melk når du koker melken i noen timer. Det er ganske fasinerende at en hvit, tynn melk kan bli til en gylden og god karamell ved kun å koke hermetikkboksen i vann. Det er veldig enkelt å lage, det tar bare littegranne tid, men det er sååå verdt det!!

For å gjøre søt kondensert melk fra Nestle om til dulce de leche som er en karamellsaus så fjerner du etiketten på boksene og legger dem i en stor gryte. Fyll opp med vann så vannet dekker hermetikkboksene med 2 cm. Sett på lokk og kok opp. Når vannet koker så senker du temperaturen så vannet småkoker. Nå skal vannet småkoke i 2,5 time. Når det har gått 2,5 time så fjerner du hermetikkboksene og lar dem avkjøle seg litt. Åpne boksen og la stå til du skal bruke dem så de avkjøles helt. Som du ser så har du nå fått en litt tykk karamellkrem, yum!

  Vannbakkelsdeig

 • 250 g Vann
 • 125 g Smør
 • 140 g Hvetemel
 • 2 klyper Salt
 • 270 g (ca. 5 egg) Egg

  Dulce de leche-krem

 • 1,5 boks Søtet kondensert melk fra Nestle
 • 100 g Romtemperert smør
 • 2 klyper Salt

  Dulce de leche-glasur

 • 0,5 boks Søtet kondensert melk fra Nestle
 • 75 g Melis
 • 0,5 dl Melk
 • 1 klype Salt

Vannbakkels

I en litt stor kjele kan du koke opp vann, salt og smør. Når smøret har smeltet så fjerner du kjelen fra varmen og rører inn melet. Nå vil du få en tykk deig. Sett kjelen tilbake på varmen på middels varme og rør med en tresleiv i 5 minutter. Du skal røre så lenge for å dampe vekk en del av fukten. Ha så deigen over i en kjøkkenmaskin med k-visp. Visp i 1 minutt så noe av dampen blir borte. Kakk eggene i et dl mål og tilsett et og et. Pisk mellom hvert egg. Jeg brukte 5 egg som veide til sammen 270 gram. Det er lurt å veie opp eggene (innholdet) siden alle egg veier forskjellig. Når alle eggene er vispet inn så kan du fortsette å vispe til du har en blank deig/røre. Ha så vannbakkelsrøren i en sprøytepose med en stor rund tip (eller klipp et hull nederst). Legg posen i kjøleskapet i 20 min. Gjør klart stekebrett med bakepapir (du trenger flere). Sprøyt like store vannbakkels på hvert brett med litt god avstand mellom hver. Pensle med pisket egg. Stek på 200 grader varmluft, men med en gang du setter inn brettet så skrur du temperaturen ned til 180 grader. IKKE lukk opp ovnsdøren mens de steker, da vil de kollapse. Stek vannbakkelsene til de er godt gyldne, ca. 20-25 minutter. Ta dem ut av ovnen og avkjøl.

Dulce de leche-krem

For å lage dulce de leche kremen så kan du helle ut innholdet av den ene boksen + halve den andre i en kjøkkenmaskinbolle med k-visp sammen med romtemperert smør og salt. Pisk i 5 minutter på høy hastighet til du har en myk og luftig krem. Sett så kremen i kjøleskapet i noen timer så den stivner litt opp.

Dulce de leche glasur

Mens kremen stivner kan du lage glasuren som skal på toppen av vannbakkelsene. For å lage denne så heller du resten av dulce de leche, melk, melis og salt i en kjele og varmer forsiktig opp. Rør til alt er smeltet og du har en jevn glasur.

Kutt vannbakkelsene i to og ha dulce de leche kremen i en sprøytepose. Sprøyt kremen inni hver vannbakkels og sett på lokket. Hell så dulce de leche glasur på toppen av hver bakkels og strø gjerne med litt melis på.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: