04. januar 2017
Skriv ut

Toasted havregryn med banan, eple og dulce de leche

Det er sikkert mange av dere som spiser det samme til frokost hver eneste morgen. Og da er det kanskje greit å prøve og bytte ut det gamle med noe nytt. Når jeg er i København så er jeg ofte på “Grød”, der selger de grøt i alle mulige fasonger og smaker. Jeg synes den beste de har er en som er med dulce de leche (kokt kondensert melk). Det smaker som karamell, eller egentlig som hapå. Hapå har jeg spist siden jeg var liten og digger det. Det er derfor jeg bruker hapå i denne oppskriften. Det er det eneste søte i denne frokosten, vel, foruten banan og eple da.. Jeg har også stekt noen mandler som gjør at det knaser godt. Jeg lager frokosten dagen før, setter den i kjøleskapet så sparer man masse tid om morgenen.

I kveld så sendes andre episode av Farmen kjendis på TV2. Det er er bare dødskult at så mange så premieren på mandag. Tenk det, neste 900.000 folk, det er mange det. I kveld så er det duket for mye drama, haha. Følg med!

    Ingredienser

  • 2 dl Havregryn
  • 1,5 dl Melk
  • 1 liten neve Mandler
  • 1/2 stk Eple
  • 1/2 stk Banan
  • 1 ss Hapå

Slik gjør du

Hvis du ønsker så kan du steke havregrynene på 200 grader i 15 minutter først. Da får du en mer nøttete smak på grynene. Rør så sammen havregryn og melk og hell over i en skål. Sett i kjøleskapet til dagen etterpå. Stek mandler på 200 grader i 5-6 minutter. Kutt opp eple, banan og mandlene og bland sammen med grøten. Ha så over en stor skje med Hapå. Det var det.. Så enkelt atte.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: