05. oktober 2018
Skriv ut

Toast med epler, karamell, cheddar og valnøtter

6
20 min

Åkeeeii, nå har jeg laget en litt sjuk kombinasjon av veldig mye godt. Her snakker vi norske epler, salt karamell, cheddar og valnøtter. Jeg tok en sjans, prøvde og det funket som bare det. For en miks av alt som smaker digg. Osten smelter i ovnen sammen med karamellen som blir varm og rennende, så har du motstanden fra valnøttene. Så sammen er dette en vinner.

I dag har jeg signert MANGE bøker som dere har forhåndsbestilt, herregud å moro det var!! :):) De blir snart sendt ut og kommer veldig straks til å ligge i postkassen din, wohoo! Vi skal ha en ny runde med signeringer neste uke, jeg klarte ikke ta alle i dag, så skal tilbake en tur. Det er bare så vanvittig moro:) Nå skal jeg jobbe litt, så skal jeg på Kverneriet å spise burger litt senere med en del venninner.  I morgen så skal Eirik og jeg bort en tur, han skal på en overraskelsestur av meg. Vi har 2-års dag på søndag så tenkte å finne på noe hyggelig. Jeg kan jo ikke avsløre hva det er her, med fare for at han leser det, hehe. Men følg gjerne med 🙂

    Toast med epler, salt karamell, cheddar og valnøtter

  • 6 skiver Lyst surdeigsbrød
  • 6 ss Olivenolje
  • se link i fremg.måten Salt karamell
  • 3 stk Norske epler
  • 1 pakke Revet cheddar og mozzarella
  • 1 pakke Valnøtter
  • 2 kvaster Timian

Oppskriften

Slik lager du disse godsakene

Osten jeg bruker til denne oppskriften er en ferdig revet blanding av mozzarella og cheddar.

Lag denne grunnoppskriften på salt karamell. Sett karamellen til side mens du gjør resten.

Ingredienslisten er til 6 stk toast.

Skjær så mange skiver av surdeigsbrødet som du ønsker (jeg laget 6 stk). Dryss 1 ss olivenolje på skivene og stek dem gyldne i en panne. Skjær eplene i tynne skiver, jeg bruker ca. 1/2 eple pr. skive. Legg 1/2 neve ost på hver skive og dekk med eple. Dryss på 2 ts karamell på hver skive og topp med 1 ss hakkete valnøtter på hver skive.

Stek skivene på 200 grader varmluft i 8 minutter. Spis varme og gjerne med litt ekstra salt karamell. Du kan også drysse litt fersk timian over hvis du ønsker det, det er supergodt.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: