01. mars 2019
Skriv ut

Tiramisu-mousseiskremkake

6-8 pers
12 timer
Glutenfri

Reklame

Åkei åkei dere, her snakker vi en god mousse-iskake med smak av sjokolade, krem og kaffe. Jeg elsker denne kombinasjonen og den smaker rett og slett som en skikkelig digg tiramisu men i iskremform. Kan man si at våren begynner å snike seg frem i hovedstaden? Jeg får hvert fall noen glimt av vår innimellom når jeg er ute å går i solen.

Kaffen jeg bruker i denne oppskriften er Evergood Dark Roast som er en mørkbrent kaffe med masse god smak. Den er helt super å bruke siden jeg vil ha en subtil, men fortsatt fremtredene kaffesmak. Du må nemlig bruke en kaffe som passer sammen med kremfløte. Jeg bruker en presskanne til å lage kaffen, og lager en ganske sterk kaffe. Du kan også trakte den, men trakt den litt sterkere enn vanlig.

Bunnen av mousse-iskaken er en kombinasjon av smeltet sjokolade og hakkede nøtter. Bunnen vil stivne så du får et sprøtt element i kaken (NAM!). Toppen er et dryss av kakao og espressopulver.

Denne mousse-iskaken er absolutt best når den ikke er stivfrossen. Så hvis du merker at kaken er stivfrossen etter den har vært i fryseren, kan du la den stå på kjøkkenbenken i 30 minutter før servering. Hvis ikke kan du ta den ut av fryseren og holde den kald i kjøleskapet frem til servering.

  Kaffe til kaffemousse-is

 • 25 g Evergood Dark Roast
 • 2.5 dl Kokende vann

  Kakebunn

 • 75 g Skivede mandler
 • 150 g Lys kokesjokolade

  Kaffemousse-is

 • 225 g Kremost, original
 • 50 g Melis
 • 2 dl Kremfløte
 • 0.75 dl Kald Evergood Dark Roast

  Topping

 • 1 ss Kakaopulver
 • 1 ts Espressopulver

Oppskriften

Det første du kan gjøre er å lage kaffen som skal i iskremen. Bruk en presskanne til å lage sterk Evergood Dark Roast med 25 g Evergood og 2.5 dl kokende vann. La stå i 5 minutter før du presser gjennom stempelet og avkjøl kaffen helt (sett den gjerne i kjøleskapet så den blir kald).

For å lage iskremkake-bunnen kan du kle en liten springform (18-20 cm rund form) med bakepapir både i bunnen og langs sidene av formen. Jeg klipper en lang remse og kler innsiden av formen med strimlen. Da får du pene kanter på kaken.

Forvarm ovnen til 200 grader og stek skivede mandler i 4-5 minutter eller til de er godt gyldne. Knus mandlene til fine biter. Smelt sjokoladen over vannbad, rør inn mandlene og hell alt i springformen i et jevnt lag.

Sett kaldt mens du lager resten.

Lag kaffemousse-isen ved å piske sammen kremost og melis med en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller en elektrisk håndvisp. Hell i 0.75 dl kald kaffe og 2 dl kald kremfløte. Pisk til en stiv, men myk krem.

Hell over i springformen og sett i kjøleskapet natten over. Sett så kaken i fryseren i 2 timer så den stivner opp. 

Bland sammen kakaopulver og espressopulver. Bruk en liten sikt til å sikte det jevnt over kaken.

Ta kaken ut av formen og server.

Denne mousse-iskaken er absolutt best når den ikke er stivfrossen. Så hvis du merker at kaken er stivfrossen etter den har vært i fryseren, kan du la den stå på kjøkkenbenken i 30 minutter før servering. Hvis ikke kan du ta den ut av fryseren og holde den kald i kjøleskapet frem til servering. 

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: