18. desember 2021
Skriv ut

Strull/krumkaker

24 stk
40 min

Jeg trodde lenge at strull var krumkaker. Farmor lagde alltid “krumkaker” til jul, og det er denne oppskriften. Jeg har adoptert den, og tilsatt litt krydder for å legge til mer smak. Strull er hovedsakelig laget på kremfløte, og det er det som gjør dem så vanvittig gode. De smelter i munn, og knaser mellom tennene. Hvis du skal lage en god dessert i julen kan du lage strull med krem, enten vanlig krem eller enda bedre, multekrem.

    Strull

  • 4 dl Kremfløte
  • 0.5 dl Sukker
  • 200 g Hvetemel
  • 1 klype Salt
  • 1/2 ts Kanel
  • 1/2 ts Kardemomme

Oppskriften

Pisk sammen kremfløte og sukker til en myk krem. Stopp med en gang kremen er fast, men fortsatt myk. Bland sammen hvetemel, salt, kanel og kardemomme i en skål og rør det så inn i kremen. La røren stå på kjøkkenbenken i 30 minutter. Mens røren står å hviler kan du varme krumkakejernet. Dette er en tykk røre, og det skal den være. Den vil fordele seg utover jernet når du presser det godt sammen.

Stek ca. 1 litt stor ss røre av gangen, press jernet godt sammen så røren fordeler seg utover. Stek til strullen er gylden (heller litt for brun enn for lys, da får du mer smak). Du må være ganske rask når du ruller strullen. Den vil stivne ganske fort. Jeg har en liten, helt rund silikonkjevle som jeg ruller strullen rundt. Men bruk det du har, du kan feks bruke håndtaket på feks en slikkepott (hvis den er rund i formen). Eller så kan du bruke en krumkakerulle.

Oppbevar strullen i kakebokser, eller spis dem opp med en gang;)

Du liker kanskje også disse oppskriftene: