14. november 2017
Skriv ut

Søtpotetstappe med kandiserte valnøtter og brunet smør

Tenk at det har snødd i dag a! Jeg våknet opp til en hvit bakgård i dag tidlig, og det var ganske så hyggelig. Det blir plutselig litt lyst igjen og jeg fikk julestemning. Nå varer jo ikke snøen lenge, og den ligger vel i ca. 3 timer før det bare blir slaps.. Men for de som ikke bor i byen så kan jeg tenke meg det er skikkelig kos. Jeg liker desember veldig godt, og gleder meg til den starter. Og all julematen da, aaah, digg! Det er forresten ikke så lenge til thanksgiving, har du tenkt på det? Grunnet til at jeg feirer thanksgiving er ikke fordi jeg sitter rundt bordet å takker alt mulig, neida, jeg feirer på grunn av all den gode maten jeg, hehe. Helstekt kylling (nope, ikke kalkun), søtpotetmos, vanlig potetstappe, sauser, dadler og rosenkål og corn bread. Herregud så godt det er. I fjor så laget Eirik og jeg et megastort måltid med alt som hører til, UTEN å invitere noen, haha. Vi spiste alt selv;) Men i år så skal vi invitere noen venner. Men sånn utenom det så har jeg vært å danset i dag, wohoo. Det vil si, Benjamin og jeg pratet i type 3 timer også danset vi i 30 min. Vi skal danse i 28 sekunder i finalen sammen med de andre som har røket ut, så da måtte vi nesten gå igjennom dansen noen ganger. Jeg gleder meg skikkelig til lørdag..!!

Oppskriften du skal få i dag er en søtpotetmos med nøttebrunet smør, litt maple sirup og kandiserte valnøtter. Hvis du ikke har prøvd å brune smør før så er det virkelig verdt å prøve nå. Smøret får en smak av nøtter som er vanvittig godt. Og prikken over ièn er de kandiserte nøttene.

  Kandiserte nøtter

 • 75 g Valnøtter
 • 2,5 ss Maple sirup
 • 2 klyper Salt

  Søtpotetstappe

 • 3 stk, ca. 800 g Søtpotet
 • 0,5 dl Kremfløte
 • 0,2-0,3 dl Melk
 • 75 g Smør
 • 1 ss Maple syrup
 • 3-4 klyper Salt

Kandiserte nøtter

Bland sammen valnøtter, maple syrup og salt. Stek dem på 200 grader i 10 minutter. Avkjøl.

Søtpotetmos

Forvarm ovnen til 215 grader. Bruk en gaffel til å prikke hull i søtpotetene og legg dem på et stekebrett. Stek potetene i 60-65 minutter til de er møre.

Mens potetene steker kan du brune smøret. Smelt smøret i en liten kjele på høy varme. Når du merker at smøret ikke bobler lenger kan du sette ned temperaturen til medium. Rør med en pisk helt til smøret har fått en gylden brun farge. Sett til side.

Ta potetene ut av ovnen og fjern skallet. Ha potetlkjøttet over i en gryte og rør inn kremfløte, melk, brunet smør (nesten alt), maple sirup og salt. Rør alt godt sammen. Smak til med salt, jeg saltet en del.. Ha stappen over i en skål og dryss resten av smøret over sammen med de kandiserte nøttene.

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: