04. november 2017
Skriv ut

Sjokoladefondant

Hei alle sammen!

Jeg koser meg skikkelig på hytta med Eirik og Leo, men kjenner at det er veldig rart å ikke være med på skal vi danse denne lørdagen. Jeg følger med via telefonen da, hehe. Gleder meg til å se hele programmet når jeg er hjemme igjen:)

I dag har vi sovet lenge og bare slappet av. Vi dro en tur til en venninne av meg som har hytte like ved på kakao. Middagen ble pannekaker og tomatsuppe, deilig. Nå er peisen tent og vi skal kose oss noen timer til før sengen frister veldig. God lørdag til alle dere:)

Jeg steker disse fondantene i små kakeringer som er 5 cm høye og 7,5 cm i diameter. Selv om disse er ganske små, så fyller jeg dem ikke mer enn halvfulle. Jeg prøvde i går å fylle dem helt opp, og da ble de alt for store. Kakeringer er ringer uten bunn som du setter på et stekebrett. De er enkle å bruke. Hvis du har andre fondantskåler så bruker du det.

    Sjokoladefondant

  • 100 g Smør
  • 100 g Mørk 70% kokesjokolade
  • 75 g Sukker
  • 2 stk Egg
  • 2 stk Eggeplommer
  • 50 g Hvetemel
  • 2 klyper Maldonsalt

Slik gjør du (4 stk)

I en stålbolle har du i smør i terninger og hakket mørk sjokolade. Sett skålen over vannbad til alt har smeltet. Du kan godt youtube hvordan man smelter ting over vannbad hvis du er usikker. I en annen bolle så pisker du sammen 2 hele egg og sukker. Pisk i 1 minutt ca. Pisk så inn hvetemelet og sett til side. Jeg brukte en stavmikser med visp til dette. Du kan også bruke en håndvisp. Skill eggeplommer og eggehvite fra 2 egg og pisk eggeplommene inn i det smeltete smør/sjokoladeblandingen. Hell så i egg, sukker og melmiksen i sjokoladen og bland alt godt sammen. Rør inn noen klyper maldonsalt. Klipp lange striper av et bakepapir som er like høye som formene. Smør sidene av formene med smør og plasser bakepapirstripene inni formene. Da vil det være enklere å få dem ut av formen når de er ferdigstekt. Sett kakeringene på i en ildfastform og hell røren i, halvveis opp til toppen. Sett formen i kjøleskapet i 1 time.

Forvarm ovnen til 200 grader. Stek fondantene i ca. 14 minutter. Men her MÅ du sjekke dem etter 11 minutter. De skal være helt bløte i midten så derfor skal de være understekt. Alle ovner er forskjellige og hvis du bruker andre former enn de jeg bruker så vil steketiden bli annerledes. Så ta dem ut når de fortsatt er litt bløte i sentrum på toppen. De vil fortsette å steke litt når de er ute av ovnen også. Fjern kakeringene ved å løfte dem opp, dra av bakepapiret og server med en gang.

Sjokoladefondant passer utmerket med iskrem eller friske bær.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: