28. november 2016
Skriv ut

Salt karamellkakao med kanel og krem

karamell-og-kanelkakao_pb240772

karamell-og-kanelkakao_pb240793

Jeg bare venter på at 1. desember skal komme så jeg kan pynte og gjøre klart til jul hjemme. Spille julemusikk hver dag og spiste masse grøt med sukker og kanel. Jeg elsker julen så desember er en sjukt hyggelig måned. Selv om desember ikke er her før på torsdag så skal jeg krydre bloggen med litt juleoppskrifter. Jeg har jo allerede lagt ut en, og det er pepperkakeboller. Her har jeg da stappet julens smaker inn i gjærbakst. Fantstisk godt!!

I dag så skal du få oppskriften på karamellkakao med smak av kanel og selvfølgelig pisket krem på toppen. Jeg har nemlig tenkt hver gang jeg har laget karamell at jeg må dra det enda lenger å lage en drikke ut av det. Så nå som julen nærmer seg så var det den perfekte anledningen til å prøve. Og ja, det ble helt vilt godt. Vanlig sjokoladekakao er jo også godt, men det er noe med å være litt innovativ siden jeg lager så vanvittig mange oppskrifter. Det hadde vært litt ensformig å lage det samme hele tiden.

Dette gjør du:

Så det du gjør er å først lage en karamell. Du finner oppskriften på salt karamell her.

Når du har hatt i kremfløten og latt alt koke i 30 sekunder så heller du forsiktig i melken og har i kanelstang. La dette koke i 2 minutter før du skrur av varmen på platen, setter lokk på og lar det trekke i 5 minutter så du får maks utnyttelse av kanelstangen. Pisk kremfløten med sukker til en myk krem. Fyll to kopper med karamellkakaoen og topp det hele med krem. Dryss gjerne litt revet sjokolade og malt kanel på toppen.

karamell-og-kanelkakao_pb240791

    Ingredienser

  • se lenk 1 porsjon karamell
  • 1,5 dl H-melk
  • 2 stk Kanelstang
  • 2 dl Kremfløte til pisking
  • 1/2 ss Sukker

Du liker kanskje også disse oppskriftene: