25. oktober 2019
Skriv ut

Saftig og myk sjokoladekake (naturlig glutenfri)

6 personer
70 minutter
Glutenfri

Nå er det så mye gøy som skjer fremover, jeg skal i gang med et helt nytt konsept som skal gjennomføres i november. Jeg gleder meg skikkelig til å fortelle mer om det, men akkurat nå skal det få lov til å være litt hemmelig littegrann til 🙂 Det involverer filming, så mye kan jeg si, hehe. Ellers var jeg å signerte mange tusen bøker, herregud så gøy at den nye kokeboken min har blitt så godt tatt i mot.

Hvis du har glutenallergi og vil ha et godt alternativ til en skikkelig digg, saftig og smakfull sjokoladekake så har jeg oppskriften til deg. Denne kaken er megalett å lage, og den smelter i munn. Jeg slang den sammen etter frokost i dag, så enkel er den. Du trenger kun fire ingredienser: smør, egg, sjokolade og salt. Tenk det a!

Steketiden er litt lang, jeg hadde den i ovnen på 175 grader i ca. 60 minutter. Du kan også lage den i en litt større kakeform, da vil steketiden gå ned. Husk å sjekk kaken hvert 5. minutt etter det har gått 40 minutter. Den skal være akkurat “satt” når den er ferdig.

    Saftig og myk sjokoladekake

  • 150 g Smør
  • 300 g Mørk 70% sjokolade
  • 250 g Sukker
  • 6 stk Egg
  • 1 liten ts Salt

Oppskriften

Kle en 20 cm rund springform med bakepapir og smør sidene. Du kan bruke en større form, da vil steketiden bli litt kortere.

Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme.

I en kjele kan du smelte smør. Trekk kjelen av platen og rør inn finhakket sjokolade. Pisk så inn sukkeret, etterfulgt av et egg av gangen. Pisk mellom hvert egg (røren blir tykkere når du har i egg). Rør inn salt.

Hell røren i formen og stek i 45-60 minutter. Sjekk kaken hvert 5. minutt etter det har gått 45 minutter. Den er ferdig når den virker fast, men fortsatt litt myk når du skumper borti formen.

Avkjøl på rist, fjern kakeringen og avkjøl litt til. Du kan enten spise den lunken, eller kald. Gjerne med iskrem til 🙂

Du liker kanskje også disse oppskriftene: