22. desember 2018
Skriv ut

Riskrem med kirsebærsaus

4-6
20 min
Glutenfri

Nå håper jeg juleroen har kommet over de fleste av dere. Det er sikkert noen som fortsatt har litt gaver og noe handling igjen. Jeg ble ferdig med absolutt alt i dag. Siden jeg har bursdag i morgen, og vi alltid har selskap så tenkte jeg det var digg å gjøre ferdig all mat-shopping i dag. Nå kan morgendagen komme. Det er alltid risengrynsgrøt på bursdagen min, og da lager jeg denne gode oppskriften her. Det er en oppskrift på grøt som ikke brenner seg, og som du ikke trenger å røre i hele tiden. Det som også er praktisk med å servere grøt 23. desember at jeg alltid har igjen rester til riskremen som skal serveres på julaften.

Riskrem er en skikkelig klassiker, og jeg har ikke gjort noe annet med den enn å piske krem med sukker og vaniljesukker for så å røre inn grøt. Veldig enkelt og noe du kan gjøre klart i dag eller i morgen. Jeg lager en kirsebærsaus, men jeg må virkelig anbefale å prøve rørte jordbær til. Da kan du egentlig bare kjøpe de frosne syltetøyene fra Nora, de smaker akkurat som hjemmerørt og er helt nydelig til riskrem. For det er jo ikke alle som er like fascinert over kirsebærsaus, spesielt barn kanskje. En annen favoritt er salt karamellsaus. Det er sinnsykt godt til, og jeg kommer til å lage en liten runde med det 🙂

Da håper jeg du får en fin jul med god mat, lange samtaler og fine venner og familie. Jeg tar noen dager fri, men er på igjen med nyttårsdesserter og kanskje noen drinker i romjulen.

  Riskrem

 • 3 dl Kremfløte
 • 2 ss Sukker
 • 1/2 ss Vaniljesukker
 • 450 g Kald risengrynsgrøt

  Kirsebærsaus

 • 300 g Frosne kirsebær
 • 50 g Sukker
 • 1 dl Vann
 • 1 stk Kanelstang
 • 3 stk Nellik
 • 1 ss Maizena

Oppskriften

Pisk sammen kremfløte, sukker og vaniljesukker til en myk, men fast krem. Rør inn kald risengrynsgrøt og bland alt godt sammen. Sett kaldt til den skal serveres.

For å lage kirsebærsausen kan du først røre 1 ss maizena sammen med 2 ss vann. Kok opp kirsebær (enten tint eller fryst), vann, sukker, kanelstang og nellik. La småkoke i 1 minutt eller litt lenger om bærene var fryst. Nå kan du spe i maizenablandingen, litt av gangen til du får den konsistensen du ønsker. Det skal ikke være en tykk saus, men maizenaen hjelper med å tykne sausen litt. Bruk så mye av maizenablandingen som du selv ønsker. La sausen småkoke i noen minutter før du avkjøler den. Plukk ut kanelstang og nellik før servering.

Du kan også servere rørte jordbær til, kjøp de frosne syltetøypakkene fra Nora (det er de beste!)

Du liker kanskje også disse oppskriftene: