03. desember 2019
Skriv ut

Risengrynsgrøt

8 pers
2 timer
Glutenfri

Jeg elsker risengrynsgrøt, det er noe jeg craver ganske ofte, hele året faktisk. Men kanskje hakket mer nå som vi er godt uti desember. Jeg har bursdag på lillejulaften og da er det tradisjon å invitere familien på grøt. Vi er alltid ganske mange og da kommer utfordringen, nemlig grøten som skal lages. Hvis man skal lage grøt til 14 mennesker så er det ganske stress å stå over grytene hele dagen for at grøten ikke skal brenne seg i bunn. Jeg bruker Geisha grøtris (det er den beste). På pakken står det at man skal koke grøten i 45 minutter, men helt ærlig. Etter 45 minutter så er aldri grøten ferdig og den vil alltid være litt brent i bunn.

Det som er trikset er å koke grøten i ovnen. Da slipper du å stå over den og passe på. Jeg rører gjennom hver halvtime, og grøten skal stå i ovnen i 2 timer. Det er så utrolig lettvint og grøten blir skikkelig god.

Jeg bruker litt mindre grøtris enn det som står på pakningen, jeg synes den blir litt tykk hvis jeg bruker det som står som forslag på pakken. Jeg har til og med brukt halvparten i noen oppskrifter, og det funker også bra.

Nå kommer oppskriften:)

    Risengrynsgrøt

  • 8 dl Vann
  • 1-1.5 ts Salt
  • 3 dl Geisha grøtris
  • 2 liter Helmelk

Oppskriften

Bruk samme porsjonsberegning som på baksiden av pakken, jeg lager i denne oppskriften grøt til 8 personer.

Forvarm ovnen til 140 grader varmluft.

Kok opp vann og salt i en stor, tykkbunnet kjele. Hell grøtris i og rør godt. Kok opp og la småkoke på svak/medium varme til vannet er nesten kokt bort. Rør!

Spe deretter med helmelk, til all melken er tilsatt. Kok opp under omrøring. Sett lokk på kjelen og sett den inn i ovnen på en rist eller et stekebrett (gryten skal stå midt i ovnen).

Nå skal grøten koke i ovnen i 2 timer. Hver halvtime kan du røre godt i grøten. Etter 2 timer kan du ta grøten ut av ovnen, rør godt gjennom den og server!

Du liker kanskje også disse oppskriftene: