17. juli 2018
Skriv ut

Ricotta-pannekaker med honning og moreller

 

Aaah, alt er inne i den nye leiligheten :):) Lykke! I går startet vi med å flytte ting fra den gamle boden og inn i leiligheten. Det var hundre esker som skulle inn (kanskje ikke hundre, men det føltes sånn..). Vi fikk ryddet på plass alle eskene i går så vi var klare til å ta i mot to nye lass i dag. I dag kom seng, møbler og en haug av flere esker. Men, nå er det gjort! Jeg satte meg nettopp ned, har vondt under føttene fordi jeg har stått i hele dag, haha. Det er fortsatt litt småkaos her hjemme for elektriker har n0en smågreier igjen, rørlegger må sette opp vaskemaskin, vask og tørketrommel. Alt det skjer i morgen, og da er det meste ferdig. Det som gjenstår er å vente på nye møbler. Har kjøpt ny sofa og sjeselong. Nytt spisebord og spisebordstoler skal også kjøpes. Litt kjipt at det er sommerferie for da tar det jo ekstra lang tid å få tingene, kanskje ikke krise, hehe.

I dag så legger jeg ut oppskriften på de luftigste ricotta-pannekaker jeg noensinne har laget. Det som er hemmeligheten bak disse pannekakene er at jeg pisker eggehvitene stive før jeg til slutt vender dem inn. Da får du utrolig luftige og gode pannekaker. Dette er jo en form for amerikanske pannekaker, og dem har jeg flere oppskrifter på. Som for eksempel disse pannekakene med honning, bacon og nøtter. Men jeg kan absolutt anbefale deg å teste ut ricottapannekakene som jeg legger ut i dag. Ricotta en en type ost som ligner litt på cottage cheese. Men den er mye mykere og fetere enn cottage cheese. Så det vil altså ikke bli helt samme resultat med cottage cheese. Ricotta får du tak i i de aller fleste store matbutikker eller ostebutikker.

Jeg drysser pannekakene med masse god honning og bær som er i sesong. Moreller er veldig godt til, eller norske jordbær og bringebær, YUM! Vann i munnen..

  Ingredienser

 • 125 g Hvetemel
 • 1 ts Bakepulver
 • 1/2 ts Natron
 • 1 klype Salt
 • 1 ss Sukker
 • 2 stk Eggeplommer
 • 1,5 dl Melk
 • 250 g Ricottaost
 • 2 stk Eggehviter

Slik gjør du

Skill eggeplommen fra eggehvitene.

Sett frem 3 boller. I den ene bollen så blander du sammen de tørre ingrediensene. I en annen litt større bolle så pisker du kjapt sammen eggeplommer, melk og ricottaosten. I den siste bollen så har du i eggehvitene. Pisk eggehvitene stive så du kan snu bollen på hode uten at eggehvitene faller ut. Bruk gjerne en elektrisk håndvisp til dette.

Pisk kjapt inn de våte ingrediensene sammen med de tørre. Vend til slutt inn eggehvitene. De skal ikke piskes inn, men vendes forsiktig inn med en slikkepott slik at du får luftige pannekaker.

Varm opp olje i en stekepanne opp på medium varme (ikke for varmt der altså). Stek runde pannekaker til de er gyldne på begge sider. Server med honning og friske bær.

Ricotta-pannekaker er absolutt best ferske, men har du noen igjen så pakk dem inn i folie og oppbevar i kjøleskapet. Kanskje barna får med seg en i matpakken?!

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: