30. juli 2020
Skriv ut

Rabarbra og jordbæris

Neimen, skal vi ikke snakke litt om is da dere. Nå som rabarbra er å få tak i, og de norske jordbærene er i butikk så synes jeg vi skal snakke litt om iskrem.  Hvis du ikke får tak i rabarbra kan du kun bruke jordbær 🙂 Jeg laget en skikkelig god blanding av rabarbra og jordbær som jeg kokte sammen med sukker og frø fra vaniljestang. Så hadde jeg denne blandingen sammen med vaniljeis. Og dere, det ble sjukt godt! Jeg stekte også noen skivede mandler og strødde over. Denne isen kan du ha i fryseren i lang tid. Ta den frem når du får besøk, eller gjør som meg, spis den rett ut av fryseren, hehe.

Vi må jo utnytte oss av de fantastiske bærene som er å få tak i om sommeren. Det er jo så mye godt å lage ut av dem. Jeg kan også tipse dere om at denne jordbær og rabarbramiksen kan du bruke som syltetøy. Så hvis du ikke har is, men vil lage et dødsgodt syltetøy så følger du oppskriften frem til jeg blander den inn i iskremen. Hell den gjerne over i et lufttett glass og oppbevar den i kjøleskapet. Eller lag spis den lunken på brød med godt med smør. Halleluja!!

    Rabarbra og jordbæris

  • 200 g Rabarbra
  • 200 g Jordbær
  • 125 g Sukker
  • 1 stang Frø fra vaniljestang
  • 2 liter Vaniljeis

Slik gjør du

Lag først et syltetøy av jordbær og rabarbra. Jeg kaller det syltetøy jeg, og det gjør du slik.

Sett ovnen på 200 grader. Fordel de skivede mandlene på et stekebrett og stek dem i ca. 5-6 minutter til de har fått farge. Sett til side.

Kutt rabarbraen i ca 1 cm terninger og ha over i en kjele. Del jordbærene i fire og ha oppi kjelen sammen med sukker og frø fra vaniljestang. La så dette koke opp og la koke i 10-15 minutter. Det vil komme en del væske ut av bærene så det er greit å la dette redusere noe. Derfor koker jeg alt i 10-15 minutter (uten lokk!). Nå skal væsken ha blitt til en litt tykkere sirup. Trekk kjelen av platen og la syltetøyet avkjøle seg helt.

Ta isen ut av fryseren og la den stå på benken i 10 minutter. Bruk en kjøkkenmaskin med k-visp eller ha isen i en stor bolle. Rør rundt til isen blir myk. Ha så i 3/4 av syltetøyet og marmorer det inn. Hell isen tilbake i isformen eller i en annen form og hell over resten av syltetøyet. Dryss over mandlene og sett alt tilbake i fryseren i 4-6 timer eller natten over.

Nå er det bare å kose seg med “hjemmelaget” iskrem som gleder de aller fleste.

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: