24. januar 2018
Skriv ut

Puff pastry med sjokolade, salte peanøtter og kremost

Hei fra New York!

Jeg dro i dag tidlig av gårde til Gardemoen, som faktisk ble en utfordring i seg selv. Nå skal du høre. Jeg bor på Bislett så jeg skulle ta flybussen siden den stopper på Bislett og det er veldig greit å kunne traske bort til den. Jeg skulle ta en buss som var fremme typ 80 minutter før flyet gikk og 20 minutter før jeg måtte sjekke inn. Men, bussen den kom aldri. Jeg sto å ventet i 10 minutter før jeg ringte flybussen og da sa de at “nei, den er forsinket og kommer ikke før om 10 minutter til”. Altså, 20 minutter forsinket til sammen. Det vil si at jeg ikke kom til å rekke fristen på innsjekk som var 60 minutter før avgang. Jeg synes det er så dårlig når transport til Gardemoen er forsinket. Da burde det hvert fall stå elektronisk hvor mange minutter det er til bussen kommer på holdeplassene så man kan velge å hive seg rundt før det er for sent. Jeg skjønner at det kan skje at busser er forsinket, men det blir så jækla stress, hehe. Og når det er rush-trafikk eller man ser på værmeldingen at det snør ute så er det kanskje greit å legge inn litt ekstra tid..(Eller kanskje jeg burde legge inn litt ekstra tid, haha). Uansett, jeg hoppet inn i en taxi, men det var jo selvfølgelig kø siden dette var ved 0900 tiden i dag tidlig. Jeg kom meg til Nationaltheateret 1 minutt før flytoget gikk, men rakk det heldigvis. Det hadde vært ganske kjipt å miste flyet til NY. Svett og god fikk jeg det til, haha.

Nå ligger jeg på hotellet som er veldig fint og sjarmerende. Det heter “The Williamsburg Hotel” og kan absolutt anbefales. Jeg har ikke sjekket området så det aner jeg ingenting om, men selve hotellet er veldig fint. Jeg er her på jobb, sammen med Tine og den gode osten Jarlsberg. Jeg skal sjekke ut forskjellige steder her i NY som bruker Jarlsberg i sine retter. Og det kan jeg jo skjønne, for det er en av mine favorittoster. NY importerer sinnsyke mengder med Jarlsberg hvert år. Følg med på Instagram og Snapchat så ser dere hva jeg driver med her i Amerika, hehe.

Men siden vi snakker om god mat så kan jeg jo fortsette med det. I går så laget jeg en haug av god mat og blant annet disse puff pastry rullene som er fylt med kremost, sjokolade og salte peanøtter. Dette er den ultimate “go to” desserten hvis du egentlig ikke har tid til å lage noe. Det koster deg veldig lite energi å slenge disse sammen, samtidig som de er utrolig gode. Jeg spiser dem varme for da er sjokoladen fortsatt smeltet. Butterdeigen, eller puff pastry (som jeg kaller den også) kjøper jeg fryst i butikken. Jeg elsker kombinasjonen av den søte melkesjokolade sammen med salte peanøttene og den sprø butterdeigen. Men jeg har også kremost i som gjør det ekstra digg!!

    Puff pastry med sjokolade, salte peanøtter og kremost

  • 4 plater Butterdeig
  • 8 ts (1 ts til hver del) Kremost
  • 8 remser à 3 ruter Melkesjokolade
  • 1 neve Salte peanøtter
  • 1 stk Egg til pensling
  • Melis til å drysse over

Slik lager du denne desserten

Det blir 8 ruller av denne oppskriften.

Først så kan du tine 4 butterdeigsplater. Det tar kun 15 minutter på kjøkkenbenken. Kjevl ut en og en plate i lengden så hver blir litt tynnere og litt lenger. Del så hver plate i to så du har 8 firkanter. Smør 1 stor ts kremost på hver del og legg en remse med 3 ruter av sjokolade på hver ende. Dryss over hakkete peanøtter (ca. 1-2 ts) over sjokoladen. Rull så sammen butterdeigen og bruk en gaffel til å forsegle endene så du pakker alle godsakene inn. Pensle godt med egg før du steker dem i ca. 20 minutter på 180 grader til de er godt gyldne. Spis dem gjerne varme, da er de best og dryss melis over, NAM!

Du liker kanskje også disse oppskriftene: