10. oktober 2016
Skriv ut

Pikekyss

pikekyss_pa040340

Pikekyss er utrolig enkelt å lage, og i tillegg så er de så fine å dekorere med. Når jeg lager etasjekaker så synes jeg det er superlekkert å pynte kaken med små, fine pikekyss. Du trenger kun to ingredienser for å lage dem, og det er ikke vanskelig.

Jeg brukte de til å pynte denne kaken

etasjekake-med-jordbaer-og-sjokolade_pa050370

    Pikekyss

  • 2 stk (80 g) Eggehvite
  • 150 g Sukker

Slik gjør du

Pisk sammen eggehviter og sukker i en stålbolle. Sett bollen over vannbad og pisk til sukkeret har løst seg opp. Å sette noe over vannbad betyr at du fyller en kjele med varmt vann, lar koke opp og skrur ned temperaturen. Sett så stålbollen over kjelen. Da vil det varme vannet gjøre at sukkeret smelter. Når du ikke kjenner sukkerkorn lenger så heller du sukker og eggehviter over i en kjøkkenmaskinbolle. Pisk med ballongvisp på høy hastighet i 5-6 minutter. Du skal nå få en tykk og hvit marengs.

For å få de fine fargene så “malte” jeg litt gelefarge på innsiden av en sprøytepose. Klipp hull nederst i sprøyteposen og slipp en stjernetip nedi. Ha så i marengsen og sprøyt små, fine kyss på et bakepapir. Stek på 80 grader varmluft i ca. 30-40 minutter. Pikekyssene er ferdige når du enkelt kan ta dem av bakepapiret uten at de sitter fast.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: