03. april 2017
Skriv ut

Pesto og parmesanbrød + kanelboller

For en deilig start på uken. Det er mandag, det er fint vær, jeg er inspirert til å lage masse digg denne uken og Idas Fristelser går fortsatt på TV. hehe. Det er faktisk siste uke, så vil programmet hoppe over på TV3.

Jeg er i full sving med å lage burgerbrød. Myke, store og saftige burgerbrød. Og de skal fylles med både det ene og det andre. Jeg kom kjapt på at jeg ikke hadde nok melk, og ikke gadd jeg å gå på butikken heller. Så her har jeg eksperimentert litt. Krysser fingrene for at de blir like gode.

Nå skal jeg brødene snart inn i ovnen. Ferdig stekte så lukter leiligheten himmelsk. Og da passer det fint med en liten treningsøkt. Jeg har kommet i full sving igjen med treningen. Det er deilig. Har hatt litt lite motivasjon i vinter, men nå som solen titter frem er jeg tilbake igjen. Og det er digg det!

Men nok om det. I kveldens episode av Idas Fristelser på TV6 så skal det handle om gjærbakst. Jeg lager et pesto og parmesanbrød og i tillegg så viser jeg hvordan du kan lage de saftigste kanelbollene, EVER!!

  Pesto og parmesanbrød

 • 600 g Hvetemel
 • 2,5 ts Tørrgjær
 • 2,5 dl Lunkent vann
 • 2 stk Egg
 • 2 klyper Salt
 • 1 dl Rapsolje
 • 25 g Sukker

  Fyll

 • 1 liten boks Pesto av god kvalitet
 • 100 g Parmesan, revet

Pesto og parmesanbrød

Bland sammen 150 g av hvetemelet sammen med tørrgjær og lunkent vann(ca. 35 grader) i en bolle. Dekk med plastfolie og la stå i 45 minutter. Ha melblandingen, egg salt, rapsolje og sukker en kjøkkenmaskinbolle og bland alt sammen. Tilsett resten av melet og elt i 10 minutter på lav hastighet. Smør en bolle med smør eller olje og ha deigen over i den smurte bollen. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Hvor lang tid det tar kommer an på hvor varmt det er hjemme hos deg, men ca. 1 time. Hell deigen ut på en lettmelet kjøkkenbenk. Kjevle ut en rektangel. Smør pesto utover og dryss med parmesan. Rull en stor rull fra kortsiden. Hvis du syns det er vanskelig å skjære deigen på langs kan du dekke rullen med bakepapir og legg i fryseren i 20 minutter. Ta deigrullen ut av fryseren og skjær av endene. Skjær så nedover på langs. Nå skal du «flette» de to delene sammen. Trykk sammen én av endene på hver del. Legg så den ene “halvpølsen” over den andre. Repeter med den andre halvpølsene. Tvinn deigene over hverandre til de er helt tvinnet. Så samler du de siste endene sammen for så å legge brødet i en brødform med bakepapir i. Pensle med egg. Stek på 180 grader varmluft I 25-30 minutter.

Dette brødet passer perfekt sammen med en god suppe. Jeg har mange gode supper her på bloggen.

Verdens beste kanelboller

Jeg tuller faktisk ikke når jeg sier at disse bollene er verdens beste. Jeg bare ELSKER dem!! Og det tror jeg du også kommer til å gjøre. Oppskriften finner du her.

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: