16. april 2021
Skriv ut

Nugatti-is med chocolate chips

8 pers
15 min
Glutenfri

Åkei åkei, her skal jeg servere dere den enkelteste måten du selv kan booste opp en helt vanlig vaniljeiskrem. For det som er tingen, er at jeg ofte vil lage min egen utgave av iskremen du kjøper i butikken. Og ja, jeg har iskrem-maskin, men jeg forventer ikke at alle dere har det. Derfor, så viser jeg alternativer til hvordan man kan ta nettopp den enkle vaniljeisen som du kjøper i butikken, og gjøre den til noe eget. Noe bedre, og noe mer spennende. For her kan du egentlig leke så mye du vil med smaker, kombinasjoner, teksturer osv. Du veit, det du synes er godt, det DU synes er drømmeisen, det kan du få til.

Jeg hadde vaniljeis i fryseren, også hadde jeg nugatti i skapet. Jeg hadde også chocolate chips, både hvite og melkesjokolade. OG jeg hadde mandler. Så hva gjorde jeg da? Jeg rørte isen myk, hadde i nugatti som jeg rørte inn, og helt til slutt så hadde jeg i chocolate chips. Du kan også bruke vanlig melkesjokolade, bare kutt den i små biter. Så står det igjen å fryse ned denne herligheten, og etter noen timer så har du din helt egen iskrem. Så lett, og SÅÅÅ godt!

    Nugatti-iskrem med chocolate chips

  • 500 g Vaniljeis
  • 175 g Nugatti
  • 75 g Chocolate chips, melkesjokolade
  • 75 g Chocolate chips, hvit sjokolade
  • 100 g Mandler

Oppskriften

Her kommer en litt mer detaljert måte:

Slik gjør du

Først så tar du isen ut av fryseren og lar den tine i 10 minutter. Så har du isen i en stor skål og bruker en elektrisk håndvisp (eller kjøkkenmaskin) til å piske gjennom isen. Ha i myk nugatto og pisk den inn. Rør så inn chocolate chips. Ha alt over i en form og frys i 6 timer eller natten over.

Jeg elsker å servere denne isen med mandler som jeg hakker opp, steker på 200 grader i 6-8 minutter, og drysser så over isen før servering.

Server gjerne isen med ekstra nugatti som du heller over. Gjerne litt ekstra mye, hehe.. Er det ikke sommer a?!

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: