18. desember 2013
Skriv ut

Nøttekonfekt

Hei alle lesere!

Jeg har vært i København med moren min i to dager og kose meg:) Fikk mye inspirasjon fra de fantastiske sjokoladebutikkene.

 

    Konfekt

  • 250 g Mørk kokesjokolade
  • 50 g Pistasjnøtter
  • 50 g Mandler, jeg brukte brente mandler
  • 2 klyper Maldon salt

Slik gjør du

Kutt sjokoladen i små biter og smelt over vannbad på svak varme. Når sjokoladen har smeltet tar du bollen av vannbad og rører helt til sjokoladen har en temperatur på 31-32 grader. Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere! Bruk et mattermometer for å kontrollere varmen underveis. Tenkte jeg skulle nevne hvordan man smelter sjokolade over vannbad for de som lurer på det:

Fyll en gryte med vann. Kutt sjokoladen i små biter og ha i en helt ren og tørr bolle. Viktig at det ikke er vann i bollen. Plasser bollen med sjokolade oppi gryten med vann. Vannet skal akkuratt treffe bollen og det skal ikke være mellomrom mellom bollen og grytekanten. Sett platen på lav varme. Det er viktig at det ikke kommer vann oppi sjokoladen, en dråpe kan være nok til å ødelegge sjokoladen.. Nå, tilbake til oppskriften:

Når sjokoladen har en temperatur på 31-32 grader heller du den i silikonformer. Jeg brukte en silikonform som er kjøpt hos cacas.no.

2

La sjokoladen stivne litt før du strør litt salt over og plasserer nøttene. Sett formen i kjøleskapet i 30 min før du tar dem ut av formen.

Pakk konfekten inn i fine poser og gi bort til jul, eller spis alle selv..

Jeg skal ha 14 jenter på juleverksted i dag, gleder meg!!!

5

3

Du liker kanskje også disse oppskriftene: