11. mars 2020
Skriv ut

Myk sjokolademousse med daim

4 pers
30+60 min
Glutenfri

Reklame, Obs

I går feiret vi Max sin 1-årsdag. Tenk at lille mannen har blitt 1 år allerede. Det har skjedd så mye på kort tid og plutselig så er man foreldre til en liten gutt som vokser så alt for fort. Det var veldig hyggelig i går, og Max koste seg med masse familie og venner. Jeg lagde en naturlig sukkerfri kake til han hvor banan og dadler var søtningsstoffene. Jeg pyntet med bringebær (som han elsker). Jeg fant ut at jeg kledde av han så han satt i bleia og fikk grise og kline så mye kake han bare ville. Herregud å søt han var:)

Jeg lagde en kake til de voksne i går hvor jeg faktisk brukte denne moussen som topping. Det ble skikkelig digg, og hele kaken ble rivd med. Det var ikke en smule igjen, haha.

Sjokolademousse er en sikker vinner i alle middagsselskap, eller hvis du lage deg noe godt en lørdagskveld. Denne moussen har jeg gjort så enkel som mulig, men samtidig så god som bare det. Jeg elsker jo konseptet “kjempegodt-helt enkelt”. Jeg har i litt appelsinsaft i moussen, det er selvfølgelig helt valgfritt. Du kan også ha i mer appelsinsaft enn det jeg har i, for å få en enda sterkere appelsinsmak. Daimkuler er utrolig godt i, det gir deg den lille tyggemotstanden som er så godt. Hvis du ikke får tak i daimkuler kan du hakke opp vanlig daim. 

Du kan velge om du vil bruke mørk eller lys kokesjokolade. Jeg brukte dronningsjokolade i denne som er midt i mellom lys og mørk kokesjokolade 🙂

  Sjokolademousse med daim

 • 1.5 dl kremfløte
 • 150 g finhakket kokesjokolade
 • 1/2 ts salt
 • saft fra 1/4 appelsin
 • 1.5 dl kald kremfløte
 • 1/2 ss sukker
 • 1 pakke daimkuler
 • finrevet skall fra 1/2 appelsin

Oppskriften

 1. Finhakk kokesjokoladen, sett den til side. 
 2. Varm opp 1.5 dl kremfløte i en kjele til rett under kokepunktet (så fløten nesten koker). Trekk kjelen av platen og rør inn sjokoladen, appelsinsaft og salt. Rør til sjokoladen smelter.
 3. Sil av fløtesjokoladen så evt klumper blir borte. Avkjøl fløtesjokoladen i kjøleskapet i ca 60 minutter eller til den har blitt kald. 
 4. Visp 1.5 dl kald kremfløte sammen med sukker til du har en myk krem. Den skal ikke være stiv. 
 5. Vend inn fløtesjokoladen med en slikkepott.
 6. Visp alt sammen til en stivere mousse, jeg bruker en elektrisk håndvisp.
 7. Rør inn halvparten av daimkulene. Fordel moussen i 4-6 porsjonsglass og topp det hele med daimkuler og litt finrevet appelsinskall.
 8. Oppbevar moussen i kjøleskapet, men ta dem ut 30-40 min før servering (de er best romtempererte). 

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: