12. mars 2015
Skriv ut

Makroner med salt karamell

Hvis du vil se en kjapp video av hvordan jeg lager makroner så sjekk ut instagram @idagranjansen

Denne oppskriften gir ca. 20 makroner, spørs litt på hvor store du lager dem. Det er viktig at du måler ingrediensene ganske nøye, så hvis du ikke har en grammåler bør du kjøpe en.

 

  Makronrøre

 • 125 g Mandelmel, ikke fettredusert
 • 175 g Melis
 • 110 g Eggehvite
 • 4 ss Sukker

  Salt karamell

 • 150 g Sukker
 • 75 g Smør
 • 1,5 dl Kremfløte
 • 2-3 klyper Maldonsalt

Makronrøre

Bland sammen mandelmel og melis. Sikt blandingen og hiv eventuelle store klumper. Pisk eggehvitene til de skummer og tilsett sukker. Pisk til du har en skinnende marengs som er stiv nok til at du kan snu bollen opp ned uten at marengen faller ut. Bruk en slikkepott og rør sammen margens og mandelmelblandingen. Rør kraftig slik at du slår luten ut av marengsen. For å se om røren er ferdig kan du holde slikkepotten opp i luften, hvis røren sitter fast i slikkepotten er den for stiv. Hvis røren drypper sammenhengenen ned fra slikkepotten er den ferdig. Ha røren i en sprøytepose med rund tip og sprøyt rundinger på et bakepapir eller silikonmatte. Hvis du vil kan du drysse litt kakaopulver over makronene.

Nå skal makronene tørke. Hvor lang tid dette tar er veldig avhengig av været. Hvis det er varmt så kan det ta 30 minutter, hvis det regner og er kaldt kan det ta 1 time. Det som er viktig er at du skal kunne kjenne på toppen av makronen og kjenne at det har dannet seg en stiv hinne. Et tips for at tørkingen skal gå raskere er å sette ovnen på 150 grader. Åpne ovnsdøren og sett makronbrettet på ovnsdøren slik at varmen fra ovnen tørker makronene. Når hinnen er dannet kan du steke dem. Stek på 150 grader i ca. 12 minutter.
Avkjøl på rist.

 

Salt karamell

Smelt sukkeret i en ganske stor kjele på middels varme. Sukkeret skal nå bli til karamell. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet (da vil sukkeret krystaliseres). Hvis du føler du må røre, så vend heller på kjelen. Når sukkeret har blitt til gylden karamell tar du kjelen av den varme platen og tilsetter romtemperert smør. Nå kan du røre. Sett kjelen tilbake på varmen og rør til smøret har smeltet. Det er ikke sikkert smøret vil blande seg skikkelig med karamellen, men ikke få panikk, når du tilsetter fløten og rører vil alt bli bra.
Tilsett den varme fløten, litt av gangen. Når all fløten er tilsatt lar du karamellen småkoke i 3-4 minutter mens du rører. Tilsett salt og smak til. Sil karamellen slik av eventuelle harde klumper blir fanget opp. La karamellen avkjøles helt i kjølekskapet, den vil da bli tykk. Ha i en sprøyte og fordel karamellen mellom hver makron.

3

1

Du liker kanskje også disse oppskriftene: