18. desember 2016
Skriv ut

Konfekt med dulce de leche

Samarbeid med Nestle

konfekt-med-dulce-de-leche_pc161183

I går så hadde jeg et lite juleverksted og da lagde vi masse konfekt. Konfekt er utrolig godt og veldig enkelt å lage. Det er spesielt enkelt å lage når fyllet gjør seg selv. Dulce de leche er søt kondensert melk som har kokt i 2 timer i boksen. Da vil den kondenserte melken transformeres til karamell. Enklere blir det ikke faktisk. Det er supegodt, kremete, og fyldig.

konfekt-med-dulce-de-leche_pc161197

Jeg bruker også ferdige konfektskall som du får kjøpt hos Pals i Oslo. Da er det bare å fylle de tomme konfektskallene, rullene dem i sjokolade og kakaopulver.

    Ingredienser

  • 1 boks Nestle søt kondensert melk
  • 100 g Mørk kokesjokolade

    Dypping og rulling

  • 150 g Melkesjokolade
  • 15 g Rapsolje
  • 100 g Kakaopulver

Slik gjør du

Fjern klistremerket rundt boksen på den kondenserte melken. Legg boksen, sidelengs, i en stor kjele og dekk med vann. Vannet skal dekke boksen og 2 cm lengre opp. Kok opp, sett på lokk. Skru temperaturen litt ned så det ikke koker over. Kok i 2 timer og 15 minutter. Pass på at det hele tiden er vann over boksen. Ta boksen så ut av vannet og la avkjøle. Åpne boksen. Vips så har du dulce de leche. Fyll konfektskallene med dulce de leche. Smelt så mørk sjokolade over vannbad. Vent ti sjokoladen er romtemperert og dekk hullet på konfektskallene så fyllet ikke renner ut. Når sjokoladen har stivnet så skal du dyppe alle konfektene i melkesjokolade og kakaopulver.

Smelt melkesjokoladen over vannbad på svak varme. Ta bollen av varmen og tilsett rapsolje og la sjokoladen avkjøles til lunken. Bruk henda til å smøre trøflene med et lag smeltet sjokolade. Rull dem så i kakaopulver. Jeg pleier også å bruke en sikt for å sikte vekk noe av kakaopulveret.

konfekt-med-dulce-de-leche_pc161209

Pakk konfekten inn i fine innpakninger.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: