01. desember 2016
Skriv ut

Karamell og sjokoladetrøfler med havsalt

karamell-og-sjokoladekonfekt_pb250811

karamell-og-sjokoladekonfekt_pb250820

Yeee!! Endelig så har desember kommet. Jeg har ventet på denne måneden i 2 mnd nå. Jeg er et skikkelig julebarn, sikkert fordi jeg har bursdag lille julaften. Helt siden jeg var liten har jeg elsket desember. Mor lagde alltid pakkekalender til meg og brødrene mine. Jeg husker jeg synes desember gikk såå sakte. At det var evigheter til selveste julaften kom. Det er også første jul i min helt egen leilighet så det er ganske stas. Jeg har derfor ikke satt opp så mye jobb i dag, men mest kos og pynting av leiligheten. For nå skal det virkelig bli jul her hjemme. Juletre skal på plass, julesanger skal spilles, julegrøt skal spises. Og i kveld skal jeg faktisk lage ribbe også. Go big or go home!

Jeg har mange planer når det kommer til juleoppskrifter. Og selvfølgelig vil hver enkel komme ut her på bloggen. Er det en tid på året hvor kanskje flest folk baker så er det jo i julen. Jeg skal også komme med spiselige gavetips så du kan overraske en du er glad i.

I dag så legger jeg ut oppskriften på karamell og sjokoladetrøfler med (selvsagt) havsalt. Du trenger ikke masse fancy utstyr for å lage disse. Vanligvis så kan trøfler være litt komplisert, eller du trenger hvertfall en del greier for å få dem fine. Men disse skal være litt rustikke og det er bare sjarmerende. Jeg lager trøflene dagen før, eller flere dager før de skal serveres. De trenger nemlig en natt i kjøleskapet for å bli harde.

  Karamell og sjokoladetrøfler

 • 100 g Sukker
 • 0,5 dl Vann
 • 1 stor ss Smør
 • 2,25 dl Kremfløte
 • 150 g Mørk 70% kokesjokolade
 • 75 g Lys kokesjokolade
 • 2 klyper Maldonsalt

  Sjokolade til smelting

 • 200 g Mørk kokesjokolade
 • 1 klype Maldonsalt

Slik gjør du

Finhakk sjokoladen og ha den over i en stor bolle.

I en medium stor stålkjele (ikke teflon) rører du sammen sukker og vann. Kok opp på høy varme og la det forvandles til en dyp brun farge. Ikke rør mens dette skjer, du kan heller vende på kjelen. Trekk kjelen av varmen og rør inn smør. Rør så inn kremfløten som du heller i en tynn stråle. Sett kjelen tilbake på varmen, men skru ned til medium. La dette småkoke i 2 minutter. Dryss i noen klyper salt. Hell den varme karamellen over sjokoladen og la stå i 2 minutter før du rører alt godt sammen. Sjokoladen vil smelte i den varme karamellen. Hell alt over i en avlang beholder og sett kaldt natten over for å stivne.

Bruk en ts til å “scoope” opp litt av sjokoladeblandingen. Rull baller med henda og plasser trøflene på et bakepapir. Jepp, det er litt grisete. Sett trøflene i kjøleskapet i 1-2 timer så de hardner litt. Smelt sjokolade over vannbad på svak varme. Det jeg synes fungerer best er å dyppe henda mine i den smeltede sjokoladen og så rulle trøflene i henda. Da får jeg et tynt og jevnt sjokoladelag på hver trøffel. Dryss litt maldonsalt over og gjenta med alle trøflene. Nå er det bare for deg å spise dem før noen andre gjør det.

karamell-og-sjokoladekonfekt_pb250817

Du liker kanskje også disse oppskriftene: