20. desember 2019
Skriv ut

Jule-pavlova med krem, granateple og pasjonsfrukt

8-10 pers
12 timer (med avkjøling over natt)
Glutenfri

Annonse -Kenwood

Pavlova med krem er en klassiker og en super juledessert. For å lage den enda mer “julete” kan du ha litt risengrynsgrøt i kremen om du ønsker det. Jeg har valgt å bruke granateple som er frisk i smaken og som får frem julens smaker. 

Jeg har vært så heldig å teste ut Kenwood Titanium XL en liten stund nå, og jeg elsker den! Jeg har prøvd mange forskjellige kjøkkenmaskiner, og har vært veldig kresen på hvilken jeg til slutt skal lande på. Jeg føler meg 100% trygg på at dette er maskinen som du burde skaffe deg hvis du vil ha en god maskin som gjør jobben. Til å lage denne pavlovaen brukte jeg power vispen som følger med. Den visper en perfekt marengs som er avgjørende når man skal lage pavlova. Jeg får ofte spørsmål om hvilken maskin jeg anbefaler, og her har du den, Kenwood Titanium XL. Du kan lage store rører og deiger som er utrolig deilig. Den har også en hel haug tilbehør som du kan kjøpe med eller ved siden av. 

  Pavlovabunn

 • 4 stk eggehviter
 • 200 g sukker
 • 1.5 ts maizena
 • 1 ts hvitvinseddik

  Krem

 • 3 dl kremfløte
 • 50 g sukker
 • 2 ts vaniljesukker

  Bær

 • 4 ss granateplekjerner
 • 1 stk pasjonsfrukt
 • 3 ss skivede mandler

Oppskriften

 1. Forvarm ovnen til 150 grader over/undervarme. 
 2. I en kjøkkenmaskinbolle med ballongvisp kan du piske eggehvitene til de blir litt stive på lav/medium hastighet. 
 3. Hell i sukker, litt av gangen mens maskinen går. Når alt sukkeret er tilsatt kan du skru hastigheten opp til høy. Pisk i ca. 4-5 minutter eller til du har fått en stiv og blank marengs uten sukkerkorn. 
 4. Vend inn maizena og hvitvinseddik med en slikkepott. 
 5. Kle et stekebrett med bakepapir og hell den tykke marengsen på papiret. Lag en litt høy pavlova som er ca. 20 cm i diameter. 
 6. Skru ovnstemperaturen ned til 120 grader og sett pavlovaen inn. 
 7. Stek i 1 time og 10 minutter før du skrur ovnen av, men ikke ta pavlovaen ut. 
 8. Sett en stekespade eller mellom ovnsdøren så du får en liten glippe hvor varm luft kan sige ut. La pavlovaen stå i ovnen å tørke natten over eller til ovnen er kald.

 

 1. For å lage kremen kan du piske sammen kremfløte med sukker og vaniljesukker til du har en myk og stiv krem. Ikke pisk kremen for mye, da kan den skille seg.

 

 1. Sett pavlovaen på et fat. 
 2. Fordel kremen utover og ha over granateplekjerner, pasjonsfrukt og skivede mandler.
 3. Spis med en gang:)

Du liker kanskje også disse oppskriftene: