29. juni 2020
Skriv ut

Jordbær og bringebærmousse-kake

Jeg laget to mousse-kaker i går som ble fantastisk gode. Den ene av dem er denne kaken som er blanding av bringebær og jordbærmousse. Jeg kjøpte fryste jordbær og fryste bringebær. Hvis du ikke får tak i fryste jordbær så kan du bruke kun fryste bringebær.

Det er veldig enkelt å lage en moussekake. Det er gelatin i for at den skal stivne, men når du følger oppskriften så er det lett å jobbe med gelatin.

Det som er greia er at du må oppbevare kaken i kjøleskapet helt frem til den skal spises, den tåler ikke så godt å stå lenge i romtemperatur, spesielt ikke hvis det er veldig varmt ute.

Jeg laget en bunn bestående av bixit sjokoladekjeks. Du kan egentlig bruke hvilken kjekstype du selv ønsker. Hvis du har glutenallergi så bruk en glutenfri kjeks. Digestive er en klassiker til kjeksbunner, men jeg synes det er godt å prøve noe nytt. Så det ble Bixit denne gangen (og med sjokkis).

Bruk en 20 cm rund springform. Hvis du kun har en som er større så bruker du den, oppskriften vil være den samme, kaken vil bare ikke bli like høy. Det som også er lurt er å klippe en lang, bred, strimmel med bakepapir som du legger inni formen langs kanten. Når du da skal fjerne springformen så får du fine, rette kanter. Veldig kjekt av kaken ikke sitter fast i springformen.

  Kjeksbunn

 • 125 g Bixit sjokoladekjeks
 • 50 g Smeltet smør

  Jordbær og bringebærmousse

 • 250 g Frosne jordbær, tint
 • 250 g Frosne bringebær, tint
 • 125 g Sukker
 • 2 ss Sitronsaft
 • 8 stk Gelatinplater
 • 5 dl Kremfløte
 • 200 g Gresk yoghurt
 • 3 ts Vaniljesukker

  Tilbehør

 • Ferske bringebær
 • Stemorsblomster

Jordbær og bringebærmousse

Det første du kan gjøre er å gjøre klar en springform. Jeg brukte en som var 20 cm i diameter, men om du kun har en som er større så bruker du den. Kle bunnen med bakepapir. Klipp en lang og bred strimmel med bakepapir og plasser den inni springformen, langs kanten. Da setter ikke moussen seg fast i springformen og du får fine kanter.

Forvarm ovnen til 180 grader.

I en liten blender kan du kjøre sammen kjeksen og smeltet smør til det ligner sand. Hvis du ikke har en liten blender kan du putte kjeksen i en pose og slå løs med en kjevle så kjeksen blir finsmulet. Bland kjeksen så med smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ned i bunnen på formen og trykk kjeksen utover så du får et jevnt lag. Stek i 7 minutter. Avkjøl.

Fyll en stor skål med 1 liter kaldt vann og legg gelatinplatene i. La de ligge i vannet mens du gjør resten.

Kok opp bringebær og jordbær, sukker og sitronsaft. La småkoke helt til bærene er tint og most. Bruk gjerne en stavmikser til å mose bærene til en puree. Trekk kjelen av platen. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør dem inn i den varme pureen. Sil av bringebærfrøene og la pureen avkjøle seg til romtemperatur. Pisk kremfløte, gresk yoghurt og vaniljesukker til en myk krem. Rør kremen inn i pureen og hell den i springformen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer eller helst natten over.

Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret langs kanten.

Pynt kaken med friske bringebær og gjerne noen stemorsblomster. Husk å oppbevar kaken kaldt til den skal serveres, den tåler ikke så godt å stå lenge i romtemperatur.

 

 

 

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: