09. november 2018
Skriv ut

Focaccia med middelhavsmiks, chiliflak og pesto

Reklame

I dag har jeg et noe nytt og spennende å komme med. Jeg har nemlig testet ut oljer og urter fra Kid interiør. Jepp, de har begynt å selge gode urter og gode oljer av kvalitet. De har også en veldig god pesto (pesto finnes det så mange av, men ikke alle er like gode). Jeg tenkte at dette er et kult samarbeid, fordi de tenker på kvalitet. Kvalitet er veldig viktig for meg, og jeg ville aldri anbefalt noe som jeg selv ikke kan stå for.

Når du lager focaccia, eller egentlig generelt når du skal lage mat så er det viktig å bruke gode råvarer. Du tenker kanskje at olje er olje, men neida. Det er stor forskjell på oljer. I denne oppskriften bruker jeg extra virgin olivenolje som gir en god smak og en sprø topp. I tillegg har jeg brukt en blanding av middelhavsmiks og chiliflak for å få masse god smak, og litt styrke på forccaciaen. Jeg elsker å sette frem en god focaccia med dipp og pesto som en “før-snack” til middagen. Eller, server den sammen med suppe, pasta etc. Pestoen er laget av fersk basilikum og har en skikkelig god smak. Både krydderne, oljen og pestoen får du tak i hos Kid sine butikker. Du kan også sjekke dem ut her. De gjør seg godt som gaver også, jeg må innrømme at jeg elsker at de ser så freshe ut på kjøkkenbenken også:)

Dette er min favoritt-oppskrift på focaccia. Jeg lager deigen på kvelden, så baker jeg den ut dagen etter. Det at den får godgjøre seg natten over gjør den ekstra god!

  Focaccia med middelhavsmiks, chiliflak og pesto

 • 500 g Hvetemel
 • 1 ts Tørrgjær
 • 1 ts Salt
 • 3.5 dl Kaldt vann
 • 1 dl Varmt vann
 • 3 ss Extra virgin olivenolje
 • 2 ts Middelhavsmiks
 • 2 ts Chiliflak
 • 2 ss Extra virgin olivenolje (til henda)
 • 3 klyper Flaksalt
 • 1 boks Pesto fra Kid

Oppskriften

Rør sammen hvetemel, salt, gjær, kaldt vann og varmt vann i en bolle. Dekk med plast eller kjøkkenhåndkle, og sett kaldt i 12—24 timer (natten over).

Ta deigen ut av kjøleskapet, og bruk to gaffler til å dra deigen inn mot midten i 5 omganger. På denne måten «pakker du» deigen inn i seg selv.

Hell 3 ss extra virgin olivenolje i en liten ildfast form og dryss over 1 ts chiliflak og 1 ts middelhavsmiks. Hell deigen i formen. Bruk hendene til å forme deigen til en stram ball. Dekk formen med folie eller kjøkkenhåndkle, og la heve i 1.5 time.

Forvarm ovnen til 215 grader

Gni hendene godt inn med 2 ss extra virgin olivenolje, dryss også litt over deigen. Bruk fingertuppene til å trykke deigen utover så den fyller hele formen. Lag også groper med fingertuppene. Strø over 1 ts chiliflak og 1 ts middelhavsmiks sammen med litt flaksalt over.

Stek focaccian i 35—40 minutter, eller til den er godt gyllen på toppen.

Server den varme focacciaen med den gode pestoen fra Kid:)

 

Du liker kanskje også disse oppskriftene: