10. juli 2020
Skriv ut

Enkel og god jordbærsorbet

1 liten boks
20 min + frysing
Glutenfri

Eirik er fortsatt i Bodø, men nå har han endelig dekning på telefonen igjen. Godt jeg ikke har født mens han har vært borte, hehe. Fortsatt noen uker igjen så satser på at det går fint. Gleder meg til å få han hjem igjen da. Max roper på “pappa” hele tiden, så han er dypt savnet.

Er det en ting man bare må spise masse av å sommeren er det norske jordbær. Det har vært litt variert i smak i år synes jeg, så finn noen skikkelig gode og søte. Jo bedre bærene er, jo bedre blir isen.

Når jeg var i butikken hadde de kun jordbær som var litt på overtid. Så da fikk jeg to kurver for prisen av en. Jeg frøs bærene ned på kvelden og brukte dem dagen etter i sorbet. Det gjør ingenting om bærene ikke er “perfekte” siden de uansett skal blendes sammen til en sorbet.

Jeg pleier å halvtine bærene på kjøkkenbenken så de ikke er dypfrosne. Det pleier å være vanskelig å få smoothiemaskinen til å blende skikkelig om bærene er alt for frosne. Jeg har ikke sånn supermye sukker i, for bærene er såpass søte som de er.

Sorbet er aller best når den har stått ute på benken for å mykgjøre seg. Så husk å ta isen ut av fryseren 20 min før du skal spise den.

  Jordbærsorbet

 • 450 g (ca 1 kurv) norske søte jordbær
 • 0.5 dl vann
 • 2-3 ss sukker
 • 2 ss sitronsaft

Oppskriften

 1. Kvelden før (eller flere dager før) du skal lage sorbeten kan du rense bærene og skjære dem i biter. Legg de i en frysepose og frys ned.
 2. Ta bærene ut av fryseren ca. 20-25 min før du skal bruke dem så de tiner litt.
 3. Ha så bærene og resten av ingrediensene i en blender og kjør til en glatt sorbet.
 4. Hell jordbærsorbeten i en beholder og frys ned.
 5. Den er perfekt etter noen timer i fryseren.
 6. Hvis sorbeten er dypfryst kan du ta den ut 30 min før du skal spise den så den mykner litt, da er den best.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: