12. januar 2019
Skriv ut

Eltefrie rundstykker i ildfastform

9 stk
12 timer

I dag har jeg laget to helt sjukt digge kaker som jeg skal ha med i en dåp i morgen. Det ble en caramel cheesecake og en moussekake som er glutenfri fordi jeg lager bunnen ut av mandler. Herreguud så gode de ble!! Nå har jeg bare litt tid til å få ut denne oppskriften på eltefrie rundstykker. Eirik og jeg spiste dem til frokost i dag, veldig gode gode og kjempesunne.

Det jeg gjør er at jeg rører sammen alle ingrediensene kvelden før, lar deigen stå over natten for så å bake dem ut dagen etter. Det er så utrolig enkelt, at dette skal alle kunne få til.

    Eltefrie rundstykker

  • 200 g Hvetemel
  • 300 g Sammalt rugmel, finmalt
  • 1-1.5 ts Salt
  • 1/2 ts Tørgjær
  • 5 dl Vann, romtemp

Oppskriften

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle og dekk den til. La stå over natten for å godgjøre seg og for at gjæren skal få jobbe. Morgen etter kan du drysse en del mel på kjøkkenbenken og helle deigen (som er ganske bløt) ut. Dryss også mel over deigen, pakk den så inn i hverandre. Du drar på en måte ytterkantene innover et par ganger. Og ja, dette er litt klissete. Kle en medium stor ildfastform med bakepapir og legg deigen i. Bruk fingrene til å dra den utover så den dekker hele formen. Dekk formen til og hev i 1 time.

Dypp en kniv i godt med mel og kutt spor i deigen til rundstykker, jeg kuttet et spor nedover langsiden (i midten) og så tre spor på kortsidene så jeg fikk 9 rundstykker. De vil ikke separeres, men du vil få spor nok til å kunne bryte dem fra hverandre etter steking.

Stek på 200 grader i 35 minutter.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: