20. mai 2019
Skriv ut

Chiapudding med mango og banan

3
15 min

Det er en ting som jeg alltid synes frister når jeg er ute å spiser frokost, og det er chiapudding. Jeg fikk et tips om å lage chiapudding med havremelk, noe som funket skikkelig bra. Dette er oppskriften for deg som liker en god og sunn frokost med masse smak og frukt. For å gjøre frokosten ekstra god, har jeg også hjemmelaget granola på toppen.

For min del er ingenting som en god frokost. Noe av det beste jeg vet er lage frokoster, gjerne med noen gode venner eller Eirik. Jeg liker godt å gå ut og spise, enten det blir frokost eller brunsj. Det beste er når jeg kan dra til steder hvor de har mange forskjellige småretter. Jeg lider av å ville ha ALT på menyen, så hvis jeg kan få småretter, som i tillegg kan deles er jeg veldig fornøyd.

Jeg bruker havremelk i denne oppskriften, jeg liker godt å bruke havremelk, mye på grunn av den subtile smaken. Havremelk gir også en litt kremet smak. Jeg synes kokosmelk også er veldig godt, men det smaker jo ganske mye kokos, hehe. Jeg har også i litt lønnesirup og litt vaniljesukker.

Jeg kjøper i tillegg frosne mangobiter (du kan også fryse dem selv), så blender jeg de sammen med litt sitronsaft. Vips så har du laget en god mangosaus du kan ha til. Chiapuddingen holder seg fint i kjøleskapet i 4 dager, så du kan gjerne lage opp litt år du først lager det.

De aller fleste oppskrifter skal man røre sammen chiafrø og kald melk, sette alt i kjøleskapet natten over. MEN, jeg synes ikke alltid av chiafrøene sveller slik jeg ønsker. Derfor koker jeg opp havremelk og chiafrø på kvelden, pisker godt, og heller alt i en skål. Så venter jeg til temperaturen synker før jeg setter skålen i kjøleskapet. Da er jeg sikret at chiafrøene sveller godt.

  Chiapudding

 • 4 dl Havremelk
 • 5 ss Chiafrø
 • 1 ss Lønnesirup
 • 2 ts Vaniljesukker

  Mangosaus

 • 200 g Frosne mangobiter
 • 3 ss Sitronsaft
 • 4 ss Appelsinjuice

  Tilbehør

 • Banan
 • Granola

Oppskriften

I en kjele kan du koke opp havremelk og chiafrø mens du pisker. Når melken koker kan du sette ned varmen og la alt småkoke i 2 minutter før du heller det over i en skål. Pisk inn lønnesirup og vaniljesukker. La stå på kjøkkenbenken til melken har blitt romtemperert. Pisk en gang til før du setter skålen inn i kjøleskapet i 2 timer og opp mot 4 dager. Jeg pleier å gjøre hele prosessen på kvelden så jeg har ferdig frokost morgenen etter.

For å lage mangosausen kan du legge de frosne mangobitene på kjøkkenbenken i 15 min. Hell dem i en blender sammen med sitronsaft og appelsinjuice. Blend til du har en glatt purè/saus.

Hell så mye chiapudding du selv ønsker i et glass og topp med så mye mangosaus du vil. Kutt opp en banan og ha i. Hvis du vil lage din egen granola, kan du trykke her.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: