05. januar 2019
Skriv ut

Brownie med pistasjnøtter

10-12 pers
60 min

Tenkte jeg skulle ha en liten oppdatering om hvordan det går å gå gravid. Jeg har jo ikke snakket så mye om det, og det er vel fordi bloggen min handler om mat og godsaker og ikke så mye meg personlig. Men, siden jeg er gravid så kan jeg jo fortelle hvordan det går. Jeg er nå i gravideuke 30, snart 31 og jeg synes tiden flyr..!  De siste ukene har gått så fort atte hjælpes, hehe. Jeg gleder meg veldig til å møte den lille skapningen inni der. Jeg har generelt hatt et veldig uproblematisk svangerskap med så og si ingen plager. Det eneste er at magen blir større og større, og større og større, haha. Jeg tenker hele tiden at “nå kan den ikke bli større”. Men joda, den skal vokse ganske så mye mer. Jeg prøver å få trent noen ganger i uken, men stresser ikke noe med det. Jeg er jo ganske aktiv og liker å gå mye, så det blir en del trasking. Ellers skal Eirik og jeg begynne å fikse barnerommet, vi må jo bare komme i gang med det. 2019 blir et spennende år, både privat og jobb-messig. Jeg er klar for å være både mamma, men også nye og spennende jobb-prosjekter. Jeg elsker jo jobben min, så det å legge den på is, det skjer jo ikke, hehe. Jeg bare krysser fingrene for at vi får en baby som liker å sove (det håper vel alle?! haha). Nå skal Eirik og jeg snart ut å se på lamper, det er en ting vi mangler i leiligheten, ellers blir det middag hos mor og bare kos i kveld.

Brownies er en kake som jeg tror alle liker?! Jeg har vel aldri møtt noen som ikke liker en god brownie. Men det er greia da, den må være god. Trikset er å bruke masse smeltet sjokolade. For kun kakaopulver funker ikke, da blir ikke brownien like god. Så her har jeg kjørt på med 300 g smeltet sjokolade. I tillegg så heller jeg over smeltet sjokolade og pistasjnøtter før den skal serveres, det gjør jo denne brownien til en smaksopplevelse.

La oss si at du har noen andre typer nøtter liggende i skapet, da oppfordrer jeg deg til å bruke opp dem. Jeg vil påstå at alle nøtter passer godt sammen med denne brownien.

Her kommer oppskriften til alle dere med-brownieelskere:)

  Brownie med pistasjnøtter

 • 175 g Smør
 • 150 g Melkesjokolade
 • 150 g Mørk kokesjokolade
 • 3 stk Egg
 • 1 stk Eggeplomme
 • 225 g Sukker
 • 100 g Hvetemel
 • 1/8 ts Natron
 • 1 klype Salt
 • 50 g Mørk sjokolade til pynt
 • 50 g Pistasjnøtter til pynt

Oppskriften

Brownie med pistasjnøtter

Forvarm ovnen til 175 grader og kle en 24 cm rund form med bakepapir og sett til side.

Smelt smør og sjokolade på svak varme i en liten kjele, og avkjøl i 10 min.

Pisk egg og sukker i ca. 4 minutter på medium hastighet. Hell sjokoladeblandingen i eggblandingen og rør.

Bland sammen de tørre ingrediensene og vend inn i røren med en slikkepott. Hell røren i formen og stek i ca. 40 minutter eller til brownien er fast, men myk inni. Avkjøl kaken.

Smelt sjokolade over vannbad og hell den over kaken. Dryss til slutt hakkete pistasjnøtter over.

Tips: Stek heller brownien litt for kort enn litt for lenge for å få den skikkelig saftig innvendig.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: