08. juni 2020
Skriv ut

Blåbær og sitronformkake

6-8 pers
1 time og 10 min

Hallo folkens,

rett før helgen så laget jeg denne blåbær og sitronformkaken som er HIMMELSK god! Sånn helt seriøst, den er fantastisk god og ekstremt saftig. Den er såpass saftig fordi jeg jeg heller over en sitron og honningsirup med en gang kaken kommer ut av ovnen. Sirupen trekker seg ned i kaken og gjør den skikkelig saftig.

Trikset med blåbærene er å røre dem inn helt til slutt, når røren er ferdig. Jeg vender dem kjapt inn så ikke hele kakerøren blir blå. Jeg tar ikke ut blåbærene fra fryseren før rett før de skal brukes så de ikke begynner å tine (blåbær gir fra seg veldig mye farge når de tiner). Jeg bruker frosne blåbær fordi de har mye mer smak enn de store ferske man kjøper i butikken.

Ellers i dag har jeg vært på Ullevål på ultralyd, vært hos jordmor og Max skal til helsestasjonen. Så her har det vært en skikkelig “helsedag”.

Alt står veldig bra til med lillebror i magen, han vokser og koser seg. Jeg er allerede i uke 30 så det er kun 10 uker til termin. Denne graviditeten har gått så vanvittig fort og mye kjappere enn forrige gang. Vel, det føles kjappere hvert fall. Jeg har fått fødeplass på ABC-klinikken så nå håper jeg alt går som smurt frem til fødsel. Max lå jo i seteleie og ble snudd rett før fødsel. Jeg håper virkelig han som ligger der inne nå legger seg med hode ned. Hode ligger nedover nå, så kan jo håpe han har skjønt at det er riktig vei, hehe.

Formen er strålende. Jeg har vært veldig heldig med begge graviditetene sånn sett. Ingen plager i det hele tatt, så det er jeg veldig veldig glad for. Hvert fall fordi jeg er selvstendig næringsdrivende og rett og slett ikke har tid til å bli sykemeldt, hehe. Leddgikten oppfører seg også veldig bra m dagen, det har jo gått veldig opp og ned i det siste, men nå er den stabil bra.

Jeg er såå nysgjerrig på om han ligner Max eller om de blir veldig forskjellige. Spent på å møte det lille mennesket som er der inne:)

  Kakerøre

 • 150 g romtemperert smør
 • 175 g sukker
 • finrevet sitronskall fra 1/2 sitron
 • 2 egg
 • 200 g hvetemel
 • 1 ts bakepulver
 • 1.5 dl melk
 • 125 g frosne blåbær

  sitron og honningsirup

 • 0.5 dl sitronsaft
 • 100 g melis
 • 3 ss flytende honning

  Melis og sitronglasur

 • 150 g melis
 • sitronsaft

Oppskriften

 1. Forvarm ovnen til 175 grader under/overvarme. Kle en brødform (25-30 cm) med bakepapir eller bruk en liten rund springform.
 2. Visp sammen smør, sukker og finrevet sitronskall med en elektrisk håndvisp til det er hvitt og kremet. Visp inn ett egg av gangen.
 3. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha de i røren med melk. Visp alt sammen.
 4. Til slutt kan du kjapt røre inn de frosne blåbærene. Trikset er å ikke “ihjæl- røre”, for da blir hele deigen blå. Jeg vender dem forsiktig og kjapt inn så jeg fortsatt beholder den hvite kakerøren.
 5. Hell røren i formen (den er ganske tykk).
 6. Stek i 45-50 minutter eller til kaken er gjennomstekt. Sjekk gjerne etter 35 min, for så å sjekke hvert 5. Minutt.
 7. Mens kaken steker kan du lage sirupen som skal helles over den varme kaken.

 

 1. Varm opp honning og sitronsaft på svak varme. Trekk kjelen av platen og rør inn melis.
 2. Når kaken kommer ut av ovnen stikk små hull med en kakestikker/tynn strikkepinne på hele overflaten av kaken og hell over glasuren, litt sakte så den renner ned i kaken.
 3. La kaken stå i 10 minutter før du tar den ut av formen.
 4. Når kaken er avkjølt kan du røre sammen melis og sitronsaft til du får en litt tykk glasur.
 5. Smør glasuren over kaken. Du kan gjerne finrive litt sitronskall over i tillegg.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: