16. desember 2022
Skriv ut

Vaniljekranser og juletrær

1 liten kakeboks
30 min

Julekaker kan være mye annet enn de klassiske syv slagene. Her har jeg laget vaniljekranser som er en type smørdeig. Det er utrolig hvor lett denne deigen er å lage, det er egentlig bare å mikse alle ingrediensene sammen, ha det over i en sprøytepose og lage fine kranser.

Jeg bruker en stjernetipp (wilton 1M) til å lage vaniljekransene, og en enda litt mindre stjernetipp til å lage juletrærne. Du kan fint bruke samme tip, men bruk da en som er relativt liten så du ikke får for tykke juletrær.

Dette er en tykk deig, så varm den gjerne opp i henda når den er puttet i posen. Jeg klemmer den godt sammen i henda så deigen er enklere å klemme ut:)

    Vaniljekranser

  • 1 lite egg
  • 125 g romtemperert smør
  • 75 g sukker
  • 180 g hvetemel
  • 1 ss (ca 15 gram) vaniljesukker

Oppskriften

Ha alle ingrediensene i en bolle og visp med en elektrisk håndvisp i ca 3 minutter på høy hastighet. Det er viktig at smøret er godt romtemperert.

Ha deigen over i en sprøytepose med en stjernetip (wilton 1M) og lag små kranser på et stekebrett (dekket med bakepapir).

Lag gjerne juletrær også, ved å bruke en liten stjernetip. Jeg har en video (reel) på Instagram hvor jeg viser hvordan jeg gjør det. Du starter med de nederste grenene og sprøyter to greiner, så sprøyter du to greiner over dem, og helt på toppen to til. Sprøyt på en liten stjerne på toppen og stubben nederst.

Jeg fikk totalt ca 3 stekebrett med en kombo av kranser og trær.

Stek vaniljekransene og eller juletrærne på 200 grader over/undervarme i ca 8 min eller til de har bitt gylne i kantene. Avkjøl på en rist.

Du liker kanskje også disse oppskriftene: